Nakon što je uhvaćen u prepisivanju osnovnoškolac ustvrdio kako je samo kompilirao stavove kolega iz razreda

”Ja sam mu rekao da kompilira. Neka vježba djete, da sam barem ja to znao ne bih 18 mjeseci proveo pišući diplomski kao zadnji kreten” izjavio je otac od malog Marka.

Kompilacija? Pa to je ono kad staviš malo Rihanne, malo Madonne, malo pobjednice Eurosonga na jedan CD i nazoveš to album Magazina.

ZADAR – Jutros oko 9 i 30 učenik drugog razreda u OŠ Juraj Dobrila, devetogodišnji Marko Dragojević uhvaćen je kako prepisuje tokom blic testa iz hrvatskog jezika. Učiteljica Smilja Črmčević posebno je osjetljiva na razlikovanje ”č” i ”ć” te su blicevi ovog tipa učestala praksa u ovoj zadarskoj školi.

Prema riječima učiteljice, ”Marko se na rođenju baš i nije napio iz najbistrijeg izvora” te je često imao problema s razumijevanjem i najosnovnijih stvari. ”Jednom sam ga pitala da pronađe zamjenicu, a on se digao i otišao u zbornicu. Nije zgodno da to pričam, ali taj će fakultet vidjeti samo ako mu tamo vjetar odnese papir kojim će motati joint” objašnjava učiteljica razloge zbog koje Marka uvijek posebno motri na pismenim testovima.

Pošto mu je ovo bio deseti put zaredom da je uhvaćen u prepisivanju, učiteljica ga je odlučila poslati u ravnatelja. No, itekako se iznenadila kada je devetogodišnjak rekao da ”uopće nije prepisivao, već kompilirao stavove kolega iz razreda”. Budući da je učiteljica članica lokalnog ogranka HDZ-a preko 20 godina, nije željela kontrirati stranačkom šefu te je samo šutke prihvatila Markov argument.

”Prepisivanje? Ma kakvi, to sam radio par puta i nisam se proslavio. Kompiliranje je mnogo bolje” iznenađujuće suvislo priča mali Marko.

U popodnevnim satima vijest je došla i do stranačkog šefa koji je malom Marku uvalio člansku iskaznicu i pohvalio njegovu snalažljivost. Također, u naletu inspiracije ponudio je još jedno osebujno objašnjenje činjenice da se prepisivanje diplomskog rada nikako ne može smatrati plagiranjem:

”Kaj? Si lud? Kak’ se drugačije kaže diplomski rad? Diplomacija, ne? Tak’ se veli u žargonu, na ulici, žišku? Tak’ su govorili naši u ratu. Kaj se rimuje s diplomacija? Kompilacija, buraz! Diplomacija je kompilacija, kaj nije jasno?” smisleniji nego obično bio je Karamarko.

Kad smo ga upitali što će se dogoditi ako se glavnom tajniku stranke Milijanu Brkiću ipak dokaže kako je diplomski plagirao, a ne kompilirao, šef HDZ-a samo je kratko odgovorio:

”Kaj? Pa Bogu hvala bar nam HSP-ova u državi ne fali. Evo čujem da je jedan od zbog manjka ljudi za predsjednicu uzeo ženu s lažnom diplomom. To je sramota. Bude iš’o tamo, post’o predsjednik i napravio još četiri HSP-a od tog jednog”.

Ma vidi ti to, diplomski na četiri stranice. Dvostrano! Eh što mrzim kad se ovi studenti raskompiliraju

Razveseli nas klikom:

0 comments