Pronađen čovjek koji je glasao za Sanadera

“Dokaze da je netko ipak glasao za njega imamo, al to je tek početak. Gdje je ostalih pola milijuna glasača pojma nemamo” izjavio je Miro Ugarković sa PMF-a, voditelj potrage za tzv. Sanaderovom česticom.

TRILJ – Jedna od najdužih znanstvenih potraga u modernoj Hrvatskoj povijesti danas je, sasvim slučajno, uspješno okončana. Naime, još od srpnja 2009. godine i Sanaderove ostavke vodi se bjesomučna potraga za nekim, bilo kim, tko je glasao za Sanadera na izborima 2004. ili 2007. godine. Paralelno s tim, tražio se i netko tko je klicao Sanaderovim govorima na splitskoj rivi 2001. godine, jer se pretpostavljalo da su se upravo u tim demagoškim govorima stvarali budući Ivini glasači.

Ipak, znanstvenici od Sanaderovog pada nisu uspjeli naći nikoga tko je rekao išta pozitivno o ovom dvostrukom pobjedniku parlamentarnih izbora, kamoli da pronađu nekoga tko mu je te pobjede pomogao donijeti.
Najbliže su bili u srpnju 2010. kada je izvjesni Josip Bašić, poduzetnik iz Zadra, u pijanstvu priznao da je klicao Sanaderu na rivi, ali sutradan je to triput zanijekao i onda se oglasio pijetao.

Posljednjih mjeseci znanstvenici su bili uvjereni kako će potraga završiti neuspjehom. “Bližila se presuda. Znali smo, osude li ga, a hoće, svatko će zaboraviti da je ikada glasao za njega. Imat ćemo fenomen. Dvostrukog pobjednika izbora za koga nitko živ nije glasao. Doslovno nitko živ” govori nam uzbuđeni doktor Ugarković, voditelj ovog rizičnog pothvata.

Da je Sanader lopov još je nekako i povjerovao, ali kad smo mu rekli da je Kerum gradonačelnik Splita, Alojzije je bio uvjeren da je na skrivenoj kameri

Ipak, neočekivana priča iz Trilja jutros je sve preokrenula. Tamo se jučer popodne iz šestogodišnje kome probudio nesretni Alojzije Bogdanović. Jučer tijekom večeri provodio je vrijeme s obitelji ne interesirajući se za politiku. Ipak, jutros se ovaj Triljanin zaželio starog društva. Otišao je do omiljenog kafića.

“Je, došao je jutros oko devet. Svi smo ga pozdravili i poželjeli mu dobrodošlicu. Nabrojali smo mu tko je sve umro dok je on bija u komi. Drago mu je bilo kad je čuo neka imena. Ipak, učinio mi se čudan. Znala sam da s njim nije sve u redu” govori konobarica Dragica koje je ostala šokirana narednom izjavom Alojzija. ”Ovoliko mi je falilo da uzmem pepeljaru i vratim ga u komu” rekla nam je poslije zamahujući rukom po kafiću.

Televizija je cijelo vrijeme bila na mute, a na slici su se pojavljivali kadrovi Ive Sanadera. Nesvjestan da bi Ivo mogao postati najomraženija ličnost dok je on ležao u bolničkom krevetu, Alojzije je k’o iz topa ispalio: “A vidi našeg doktora. Oba san puta glasa za njega, a zaokružija san i u ime pokojnog ćaće i strica. Drago mi je vidit da je još aktivan.”

Situacija koja je uslijedila bila je dramatična. Jedni su psovali Alojzija, drugi Sanadera, a svi su se složili da je ozljeda glave ostavila posljedice.

Ipak, znanstvenici su sretni. Nesretni Alojzije pojma nije imao da je Sanader omražen, a njegova rečenica “Smirite se ljudi, pljuca bi i ja lopova da san zna” dobar je pokazatelj da možda postoji još ljudi koji su glasali za osuđenog ratnog profitera.

Razveseli nas klikom:

0 comments