Hrvati o Smaku svijeta: „Neka udari!“

Iako će se nebo sutra spustiti na zemlju, ipak treba gledati pozitivne aspekte toga: nema novih poreza, muzike Mladena Grdovića, zapišivanja Medveščakom i Blankinog preskakanja 209 centimetara…

Nakon višegodišnje najave sutra bi nešto trebalo dokrajčiti Zemlju i zabiti posljednji čavao u lijes čovječanstva koje je bilo na najboljem putu da samo sebe dokrajči kroz koju godinu.

Vlatko Marković će, najvjerojatnije, preživjeti kao i svi ostali paraziti.

Što je pripremljeno za sutra još uvijek se drži u tajnosti. Najnepovoljnija bi bila kiša meteora ili uskrsnuće HDZ-ove gospodarske politike Pašalićeva doba na globalnoj razini. Obje bi verzije, slažu se stručnjaci, bile pogubne po čovječanstvo, samo što bi, složit ćete se i vi, kiša meteora i vatra koja će nas sve progutati bila znatno humanija opcija. Neki apokalipsu vide kao istovremeno paljenje Gangnam stylea na svim kompjuterima svijeta. Najbolja opcija bi, prema mišljenju Hrvata, bila zombi apokalipsa  jer zombiji nemaju sposobnost razmišljanja, a Hrvati već godinama glavu koriste da im kiša ne upada u želudac.

„Ne bi bilo velike promjene u slučaju zombi apokalipse“ slaže se i politolog Gjuro Njavro. „Kako bi svijet točno izgledao, ne bih znao reći, ali mislim da se ne bi puno razlikovao od sveopćeg Sabora HDZ-a u Ciboni bilo koje godine. To je nešto najbliže zombijima što imamo“ dodaje ovaj politolog koji za pripremu preporuča gledanje neke od ovih snimki ili pak govora Jadranke Kosor za bolje snalaženje u slučaju preživljavanja.

Za mišljenje smo pitali i nekoliko slučajno odabranih Hrvata: “T-comova ovrha mi sjeda na račun 22-og. Puši ga Mudriniću” likuje Luka iz Splita hvatajući se za genitalije i dižući ih put Zagreba.

Drugačijeg je mišljenja Ivica Lorković (62) iz Zagreba. “Iskreno sam za  meteore. Sve se nadam da će jedan udariti južno od Zagreba i lansirati cijeli Zagreb prema Europi. Pa da i Dinamo napokon dočeka Božić u Europi” sarkastičan je ovaj simpatični starac. Njegova supruga, s druge strane, nije bila raspoložena za razgovor jer mahnito čita povijest Osmanskog Carstva da vidi kako Sulejman završava kada već neće “živa dočekati kraj serije”.

Osim ovih optimista, mnogo je više pesimista koji uvijek u svemu vide najgore pa tako i u sutrašnjem danu. Ipak, kako stara narodna kaže, u svakom zlu ima nešto dobra, tako smo vam za zadnji dan na ovome svijetu odlučili donijeti listu stvari koje nijednom normalnom Hrvatu neće nedostajati.

Dakle, ovo su stvari koje Smak svijeta čine samilosnim činom svakom Hrvatu: prva vožnja Ivice Kostelića, druga vožnja Ivice Kostelića, kukanje Ivice Kostelića zbog sudske nepravde, kukanje Ante Kostelića zbog sudske nepravde, kukanje Joška Vlašića zbog sudske nepravde, plakanje Blanke Vlašić zbog… zbog… ko više pamti zašto Blanka plače, HRT1, HRT2, HRT3, svi RTL-ovi svijeta, Marko Grubnić, Mladen Grdović, liječenje Mladena Grdovića, Gibonni i tolekurca, ustaše i partizani, ustaše, partizani i Karamarko, Linićev glasić, Igor Štimac, Jorge Sammir, HNL, hrvatska stand up scena, Zauvijek susjedi, facebook check-inovi, Vlatka Pokos, Dikan Radeljak, Iustitia et Pax, Josip Bozanić (iako bi vas on mogao dočekati na Onome svijetu), Dinamo u Europi, hrvatsko pravosuđe, Milanovićeve reforme, izborni pokušaji Slavena Letice, B.A.B.E., novogodišnji picigin na Bačvicama, foto galerije sa Zrća, Zavod za zapošljavanje…  i još mnogo toga, ali ne da nam se pisati, ionako je sutra sve gotovo. Usput, zašto bi itko normalan zadnji dan na planeti proveo čitajući novi članak na Sprdexu?

Razveseli nas klikom:

0 comments