Skandal potresa Crkvu: Hrvatski svećenik pokazao solidarnost, poslušao Papu i primio izbjeglice

Veliki skandal pogodio je malu župu u mjestu Sveti Ivan Kurdski u Hrvatskom zagorju. Svećenik, osnivač Matice hrvatske i još desetak na papiru intelektualnih, a u stvarnosti desničarskih udruga pogazio je sve što je ovih godina napravio.

“Ovakav skandal ne pamtim još od kad je prije tri godine odbio ideju o gradnji novog crkvenog zvonika rekavši da mu je ovaj četrdesetmetarski sasvim dovoljan. Tada sam vidio da nešto nije bilo u redu. A kako je krasan bio kad je tek došao. Svaka misa ono baš na granici fašizma, ono divno, odmjereno, taman da se može pravdati kako nije baš tako mislio. Sjećam se da je tek kad je došao nagovorio mještane da proširimo crkvu umjesto dječjeg vrtića, kako su krasne to ideje bile”, sjeća se jedan mještanin blaženih devedesetih kad je crkva cvjetala. Međutim, u posljednjih par godina sve se promijenilo.

“Kao da ga je nešto obuzelo, kao da je u njega ušao sotona.  Već nekoliko puta namjesnski je trošio sredstva župljana, auto mu je star pet godina, a kad je rekao da neće uzimati novac za blagoslov kuća citirajući nekakvog Isusa, svi smo znali da je skrenuo s puta Crkve. Bože moj dragi, da citira Isusa, taj se ni u pjesme ne uklapa. Ni za dom spremni, ni crna legija, sa tim Isusom se ništa ne rimuje”, skreće s teme naš izvor koji ipak nije mislio da će doživjeti ovo čemu danas svjedoči.

Naime, don Luka Karačić, ili Kara kako ga u selu zovu odmilja, odlučio je poslušati savjet Pape i u župnom uredu udomiti izbjegličku obitelj.

“Primaju se samo duh sveti i novčane donacije hrvatske sirotinje, nikad nisam čuo za primanje nekih izbjeglica”, zgrožen je svećenik iz susjednog sela koji nam se pridružio u razgovoru.

Don Luka nije želio puno komentirati, samo se, kaže, vodi božjim pozivom. Međutim, kako pomaganje muslimanima može biti božji poziv don Luka će teško objasniti župljanima

 

 

 

 

 

 

Primaju se samo duh sveti i novčane donacije hrvatske sirotinje, nikako nekakve izbjeglice

Razveseli nas klikom:

0 comments