Danas stižete

Evo mene,nema me, nema me, pa se svako toliko javim. Al ljudi moji ovdje je ludnica zadnjih mjeseci. Sve strka oko tog Smaka svijeta, nemojte mi ništa govorit, na Neretvi i Sutjesci sam bio, to sutra ne može nikako da bude gore. Makar, vidim da je i drug Tito malko zabrinut, čovjek se boji da će da mu dođe Jovanka pa će Greta Garbo morati da iseli iz zajedničke sobe.  Ali što ću da vam pričam više, svako ima nekoga koga želi vidjeti više, a nekoga manje. Glavno je da se sve pripremilo kada vi popodne dođete. Ima dovoljno soba za sve, ne trebate odmah kada pređete Stiks da navaljujete. Eto ljudi, kažem vam, problem na sve strane. Treba sve te ljude da se prevede preko Stiksa, a Đavo potpisao ugovor o izgradnji sa hrvatskim škverovima. Eto, trebali brodovi biti dostavljeni prije tri godine, a ni dan danas ih nema. Pa odlučio Đavo da riješi neke mostove. Govori mu Franjo da uzme neku hrvatsku firmu, kaže brže će da ide kad nema javnog natječaja, ali Đavo ni čut. Dosta mu je bilo hrvatskih firmi. A hrvatske firme, što je najgore, najbrže i pristižu. Svakoga dana ova vlada upokoji par firmi. Đavo se divi, kaže, ni sam ne zna kako to izvode.

Nego kad smo već u ekonomiji, javio se ovde nedostatak prostora. Bilo to davno, kad je tek Bog radio Raj, a Đavo Pakao. Mislio Bog da će svijet biti pun dobrih ljudi, a i Đavo isto, pa Đavo nešto malo saziđao, a Bog napravio apartmana da ti pamet stane. I evo, već peti put da Đavo otkupljuje prostore i preuređuje ih u pakao. Odakle mu pare, pojma nemam, digli iz Raja cijenu, ali sve više ovih balkanskih političara vamo pa oni valjda donesu sa sobom.

Nego, pustimo mi to, nego da ja vas lijepo pripremim što vas popodne čeka. Rekoh lijepo, nemojte da se tiskate i gurate odmah kad Stiks pređete. Ima mjesta za sve, a prozora ionako nema, pa za pogled ne morate da se bijete. I nemojte da nosite vatreno oružje, lijepo vas molim. Sloba se već zapalijo, hoće da radi Paklenu Srbiju, a dobaci mu drug Tito: „Biće tebi Sloba pakleno kada ti ona rospija dođe.“ Smijeh. Smijao se čak i debeli Churchill, a oni Roosvelt ispao iz kolica od smijeha. Al prestalo Titi bit smiješno kad je shvatio da i njegova rospija dolazi.

Eto ljudi, vidimo se večeras, ne morate ništa da pakujete. Samo gledajte požuriti, koncert dobrodošlice počinje u osam. Svirat će Elvis i Cash, a bit će posebna žurka za narode Balkana idući tjedan.  Samo nemojte reći onom dosadnom Šekspiru za žurku. Dođe čovjek sa svojim pjesmama pa smori sve živo i mrtvo.

Razveseli nas klikom:

0 comments