SKANDAL: Umjesto u devedeset epizoda od jedne minute, RTL film Parada prikazuje u samo četiri epizode!

Sada će film prikazati u četiri dijela, dogodine u dva, a za par godina što nas čeka? Film u jednom komadu? Pa onda mogu i u kino!” kaže jedan od razočaranih gledatelja.

Mirko Begović iz udruge muškaraca s problemima s prostatom pita se hoće li nakon ove skandalozne odluke više ikada uspjeti pogledati film od početka do kraja
Mirko Begović iz udruge muškaraca s problemima s prostatom pita se hoće li nakon ove skandalozne odluke više ikada uspjeti pogledati film od početka do kraja

ZAGREB – ”Još mi se ruke tresu!” pokazuje nam Drago Milić prste s kojima je jutros pritisnuo tipku za pristup teletextu RTL televizije gdje ga je dočekalo najveće razočaranje u životu još nakon pete uzastopne kćeri:

 ”U početku nisam vjerovao vlastitim očima. Ovo je uvreda za sve ove godine vjernosti. Mogao sam se ja informirati preko Dnevnika HRT-a ili Nove TV, ali ne! Ne! Ja sam odabrao RTL-ove vijesti ”5 do 5” gdje bi eventualno saznao je li se okotila kakva nova panda u sjevornokorejskom zoološkom vrtu. Već pet godina ženi ne dam da gleda ništa osim trećeg programa i ovo mi je hvala!”

Razlog njegovog bijesa, a vjerojatno i bijesa mnogih gledatelja diljem Lijepe naše, je skandalozna odluka RTL-a da srpski hit film ”Parada” emitira u samo četiri dijela, a ne u devedeset epizoda u trajanju od jedne minute, kako se do sada smatralo logičnim.

„Pa što je njima. Koliko će trajati svaka epizoda? Pa neće valjda preko dvadeset minuta. Tko će to sve popamtit u toliko puno vremena. Nadam se da će bar tri puta prekinuti sa serijom reklama pa da mi stvari sjednu na mjesto. A ne da ženi stalno govorim „Tko je ova? Jel’ on ubojica? itd. kao što mi se dešava s filmovima na HRT-u“ zabrinut je Milić koji smatra da je pola sata filma jednostavno previše i da će ili zaspati ili će mu oči ispasti od napora.

Da je problem mnogo širi od jednog izoliranog slučaja svjedoči i priopćenje konzervativne udruge GROZF (Glas Redatelja o Zdravlju Filmova) koje potpisuje njihov predsjednik Petar Šimun Bakota: „Možda je to normalno na Zapadu, ali mi smatramo perverznim da filmovi traju duže od reklama. U filmovima se ljudi ljube i nekad ne stignemo djeci prekriti oči na vrijeme.“

Iz RTL-a su izdali mlako priopćenje kako su film ”Parada” prisiljeni prikazati u samo četiri nastavka radi sponzorskih ugovora. „Naime, iako je bilo planirano film prikazati u 90 epizoda koje bi se emitirale šest mjeseci, to na kraju nije bilo moguće. Iz našeg najvećeg oglašivača, Persila, dostavili su nam podatke o tome da gledatelji u slučaju 90 jednominutnih epizoda ne bi mogli razlikovati što je film, a što reklama. Kako da onda znaju što trebaju kupovati?” pitaju se iz ove TV kuće.

Kako bi primirili strasti u priopćenju posebno naglašavaju kako su pronašli Ex Yu film kojeg još nisu emitirali. Budući da su sve tvrtke koje se reklamiraju u filmu odavna propale, ”ne bi trebalo biti problema sa zbunjivanjem gledatelja te film ”Mao Tze Drug” planiramo emitirati narednih osam do deset mjeseci” stoji u priopćenju.

Razveseli nas klikom:

0 comments