Sedemeročlana gladna obitelj nahranila se političkim prepucavanjem HDZ-a i SDP-a

Za desert su pojeli četvrti modul Zdravstvenog odgoja koji im je odlično sjeo na puni želudac.

Sedmeročlana obitelj Kević iz Kaštela javila nam je vijest koju smo u početku gotovo odbacili kao potpunu laž i besmislicu. Naime, u redakciju nam se javio otac obitelji, pedesetdvogodišnji Miro Kević koji je, kako za sebe kaže, sasvim prosječan Hrvat. Nezaposleni Miro živi sa suprugom Maricom i petero djece: Lukom, Marinom, Ivicom, Lucijom i Petrom. Kako svih sedmero žive isključivo od Maricine plaće, ne treba ni spominjati da jedva krpaju kraj s krajem.

Ako se dokaže da su Karamarkovi monolozi o crvenoj peronospori, ustašama i partizanima uistinu hranjivi, Vlada Kenije najvjerojatnije će ekspresno iznajmiti hrvatskog šefa oporbe.
Ako se dokaže da su Karamarkovi monolozi o crvenoj peronospori, ustašama i partizanima uistinu hranjivi, Vlada Kenije najvjerojatnije će ekspresno iznajmiti hrvatskog šefa oporbe.

Ipak, da je ova priča drugačija od svih koje svakodnevno slušamo postalo nam je jasno kada je Miro počeo pričati kako su, po prvi put u nekoliko mjeseci, nakon ručka bili siti. Iako nam je odmah pao napamet neki dobrotvor, ostali smo šokirani kada nam je ispripovijedao da su se najeli bez hrane.

„Ma kakva hrana, hahahah. Pa što vam je, mi smo i zaboravili što je to. Frižider smo isključili jer nismo imali što u njega staviti. Sada u njemu držimo ljetnu robu“ govori nam Mijo koji je nekidan dva sata morao objašnjavati petogodišnjem sinu da štednjak inače služi za kuhanje, a ne da bi u njemu živjela mačka. „Ne zna dijete što znači riječ kuhati. Što će jadno, nije imalo gdje naučiti. A voli tu mačku što živi u štednjaku. Hm, sad kad razmislim: mačka, kuhanje, štednjak. Ma ne želim ni razmišljati.“

U svakom slučaju, trebao je to biti tipični svečaniji nedjeljni ručak ove prosječne hrvatske obitelji- dakle ništa, a ni toga dovoljno, kada je Miro počeo čitati vijesti.

„Crvena peronospora, Karamarko, crna pošast, Jurjević Baja“ mrmljao je Miro glumeći da žvače meso.

„Sljeme, Kostelići, Dubravko Šimenc, Špica, Sudac u bijelom“ nadovezala se njegova žena. Nakon nekoliko pročitanih članaka više nisu osjećali glad. Uskoro su članke počeli čitati i djeci. Većina ih je odmah nakon članka o 250 000 ljudi na skijanju prestala osjećati glad. Ipak, ovim starijima trebala su još dva članka o novim gadgetima. Na kraju su svi lijepo za desert pročitali nekoliko članaka vezanih za zdravstveni odgoj.

„Eto, dosad su mi biskupi hranili dušu, a sada su mi, polemikom oko zdravstvenog odgoja, evo, i tijelo nahranili“ sretna je Marica koja više neće ni razmišljati kako nema za hranu već će svojoj obitelji svakodnevno servirati super važna prepucavanja hrvatskih političara.

Razveseli nas klikom:

0 comments