Veliki Drle odlikovan ”Neredom Danice Hrvatske”

Mjesec siječanj u svijetu nogometa već godinama tradicionalno je rezerviran za dodjele nagrada i priznanja za nogometna dostignuća iz prethodne godine. I dok cijeli svijet, iščekujući konačnu odluku stručnjaka, raspravlja koji je nogometaš bolji, Cristiano Ronaldo ili Leo Messi, u Lijepoj Našoj još se nisu smirile tenzije oko jučerašnje, po mnogima nepravedne, dodjele odlikovanja ”Nereda Danice Hrvatske”.

Podsjetimo, odlikovanje ”Nered Danice Hrvatske” najprestižnija je domaća nagrada za huliganska postignuća, dok u inozemstvu ova nagrada također uživa veliki ugled i izaziva strahopoštovanje u cijelom huliganskom svijetu. Nagrada se dodjeljuje od 1990. godine i slavne utakmice Dinama i Crvene Zvezde, a prvi dobitnik je Zvonimir Boban. I ove godine KD Lisinski okupio je samu kremu hrvatskog huliganizma. Posebnu pažnju kod pripadnika sedme sile izazvali su pripadnici stare garde – Miki, Brzi, Zeus, Krkan i Deva.

Već na samom početku ceremonije došlo je prvo do verbalnog, a zatim i fizičkog obračuna između Žice i Đonija iz Drniša. Naime, ovi dugogodišnji prijatelji osvojili su nagradu za najbolje šibanje u parovima. Sukob je izbio kada je Žica rekao Đoniju da se on popne na pozornicu i održi govor jer je elokventan, a Đoni je misleći da je to uvreda započeo sukob.

Međutim, puno veće sukobe u Lisinskom izazvala je dodjela najvažnije nagrade. Naime, popularni Drle iz Vinkovaca je , po mnogima nepravedno, odnio pobjedu i odlikovan je ”Neredom Danice Hrvatske”. Drugi pretendent na ovo ugledno priznanje, Štanga iz Kaštel Gomilice, ostao je vidno šokiran izostankom priznanja za njegove nepobitne zasluge kako u domaćem prvenstvu, tako i na Euru u Poljskoj gdje je, pred mnogobrojnim svjedocima, jašući ukradenog policijskog konja rastjerao brojčano nadmoćne domaće huligane i spasio svoje prijatelje i ostale hrvatske navijače.

Napomenimo još kako se povodom ove svečanosti oglasio i HHO, koji je u priopćenju preko Ivana Zvonimira Čička izrazio zgražanje činjenicom da se dodjeljuje odlikovanje ”Nered Danice Hrvatske”, i to zbog činjenice da akronim za istu glasi ”NDH” i time potiče na fašizam i progon židova.

VIJEST POSLAO: Krasan čovjek i divna osoba, Ljubo Pavasović

Razveseli nas klikom:

0 comments