ZAMP objavio ime najizvođenije pjesme u Hrvatskoj za 2012 godinu

ZAGREB – nakon obrade prošlogodišnjih podataka HDS ZAMP je objavio ime najizvođenije pjesme u 2012. Suprotno očekivanju da će to biti jedna od visoko kvalitetnih pjesama našeg nepresušnog vrela dobrog zvuka Tončija Huljića., pjesma koja je zasjala na tron najizvođenije pjesma u Hrvatskoj za 2012 godinu je Kubanska narodna pjesma Guantanamera. Pjesma kao takva je izvođena preko 1 000 000 puta u isto toliko različitih obrada. Najpopularnija,ujedno i najizvođenija je prerada od strane ženske klape “Radnice Kamenskog” koje su se proslavile dovitljivim refrenom:

“Gdje su nam plaće?
Lopovi, gdje su nam plaće
Gdje su nam plaće….”

Druga najizvođenija obrada iste uspješnice je bila u aranžmanu uvijek popularnog kvarteta “Prosvjednici”,obrada je snimljena u čast bivše presjednice vlade gosp. Jadranke Kosor koja kad je prvi put čula pjesmu jednostavno zaplakala.Najdraži dio same pjesme joj je bio:

Ivo Sanader
Jebote Ivo Sanader
Ivo Sanadeeeeeeeer
Jebote Ivo Sanader

Treća ujedno i najmanje kritična obrada je u aranžmanu zbora “Uvijek vjerni” koja je ujedno i najslušanija Hrvatska obrada Guantanamere izvan ganica lijepe naše.U 2012 se najviše puta izvodila u Poljskoj i Ukrajini,čak preko 300 000 puta.Refren koji je proslavio Hrvate i sam zbor van granica lijepe naše: Kolko nas ima
Jebote kolko nas
Kolko na imaaaaa
Jebote kolko nas ima

AUTOR: Shola Ameobi

Razveseli nas klikom:

0 comments