Blagajnica u menzi joj naplatila točno ono što je pojela

Da šok bude potpun, blagajnica je imala dovoljno novca za vratiti iako je studentica platila novčanicom većom od 10 kuna.

ZAGREB – Bio je to sasvim normalan dan u zagrebačkom studentskom domu ”Cvjetno naselje”. Lijene studente oko 6 i 30 probudili su zvuci pokretanja, nagađa se, nuklearnog reaktora u prostoru menze, a samo nekoliko trenutaka nakon toga nesretnicima koji sinoć nisu dobro zatvorili prozore u sobe se podmuklo ušuljao miris starog ulja i pečene piletine. Jedna od tih studentica je i Borna Klović, 21-godišnjakinja iz Osijeka.

”Da, sinoć sam kupila jogurt i stavila ga u hladnjak, na maleni lim s vanjske strane prozora. No, očito hladnjak nisam dobro zatvorila i ujutro sam osjetila miris piletine. To je u meni pobudilo čudan osjećaj, kombinaciju gladi i mučnine. Kao da sam nakon tjedan dana u pustinji pogledala ”Pjevaj moju pjesmu”, eto tako otprilike” objašnjava nam Borna zašto se ranije ustala i kako se uopće našla u menzi prije podneva.

”Kad sam ušla u menzu sve je izgledalo uobičajeno. Marljive radnice su istu tekućinu servirale i kao juhu i kao umak, provjeravale je li na tanjure slučajno zalutao kakav veći komad mesa i je li pire dovoljno tvrd da može poslužiti za samoobranu. Ja sam odabrala piletinu s mlincima, krenula prema blagajni, a onda – šok” prepričava vidno uzbuđena Borna.

Na njenom računu pisalo je samo – piletina s mlincima. Naravno, dobrohotna Slavonka odmah se vratila do blagajnice da joj ukaže na propust: ”Pa zar nećete ni sokić? Dajte, makar jabuku to vam je zdravo! Ne morate vi pojesti, ponesite djeci” preklinjala je Borna blagajnicu da barem malo optereti njenu iksicu. Preklinjala, no nije uspjela.

”Malo je reći da sam bila šokirana, ali ni tu nije bio kraj iznenađenjima. Kad sam krenula platiti jelo shvatila sam da imam samo novčanicu od 100 kuna. U takvim situacijama obično nazovem oca da mi s bagerom pomogne odnijeti kusur do sobe, no ovaj put sam ostatak novca dobila u papirnatim novčanicama! Hej, ili sanjam ili me netko zajebava” pomislila je tada ova studentica.

Napomenimo za kraj kako Borna od šoka nije zapamtila ime blagajnice, ali kaže kako neobično nalikuje Višnji Pevec.

Razveseli nas klikom:

0 comments