Dežurni šaljivac Facebook čestitku povodom Dana žena i ove godine završio riječima ”i svima koji se tako osjećaju”

Dežurni šaljivi prijatelj nakon 48 sekundi komentirao ”hvala”.

Odgovor ''hvala'' na čestitku povodom dana žena smiješan je jer je, njegov autor - drž'te se da ne padnete - muškarac!
Odgovor ”hvala” na čestitku povodom dana žena smiješan je jer je, njegov autor – drž’te se da ne padnete – muškarac!

HRVATSKA – Kao i svake godine na ovaj datum, virtualna Hrvatska i danas je bila doslovno zatrpana čestitkama povodom Međunarodnog dana žena. Kako to obično biva,  prvi u redu čestitara bili su istaknuti pojedinci kojima se ženska prava svode na pravo na čišćenje i pravo na šutnju tokom razgovora o politici, a odmah iza njih uslijedili su i dežurni šaljivci. Najbrži među njima bio je Mate Brgles iz okolice Sinja koji je već ranom zorom s mobitela otipkao sljedeći status:

”Sretan njihov dan svim ženama, majkama, kraljicama i svima koji se tako osjećaju :D”

Budući da je Mate Facebook prijatelj s autorom ovih redaka, pismenim upitom zamolio sam ga za kratko pojašnjenje čestitke, odnosno znači li ovaj status da je, ne dao Bog, prihvatio činjenicu da se osoba muškog spola može osjećati kao žena.

Iz izrazito konciznog odgovora ”ajde odjebi” dalo bi se zaključiti da dodatak ”i svima koji se tako osjećaju” ipak znači ono na što smo prvotno sumnjali. Naime, radilo se ovdje o najnovijem ukazanju nadaleko poznatog hrvatskog humora.

Spomenimo za kraj i zanimljiv podatak kako je zbog rasta spolne osviještenosti pošalica ”i svima koji se tako osjećaju” ove godine zasjela na visoko treće mjesto na ljestvici stvari koje su nasmijale nikoga. Prvo mjesto i dalje drži Mario Petreković, a na drugom je tradicionalna pokladna opaska ”odlična maska” osobi koja se nije maskirala.

Razveseli nas klikom:

0 comments