LJNS SPECIJAL: Epizoda šest

Ako smo prošli tjedan kukali (oprosti predsjedniče Josipoviću ako čitaš) da nam je LJNS specijal o raspakiravanju istisnuo radost iz života, RTL se ovog tjedna potrudio spustiti još jednu stepenicu niže i omogućiti nam uživanje u ultrazanimljivim monolozima o tome kako je tko spavao. Za smišljanje iole zanimljivijeg članka o epizodi ispunjenoj rečenicama ”dobro sam spavala, nije mi bilo hladno” trebao bi nam čarobni štapić, a ne tipkovnica. Buđenja će jedino pamtiti Sašina djeca i to za desetak godina kad uz koju čašu više gledajući snimke budu žalila što i oni nisu budili Luciju.

Marinko (Istra): Vegetarijanski obrat

Kad se, nakon nekoliko godina pljačkanja kladionica i opijanja po noćnim klubovima, nađeš na krevetu s ružom pričajući o tome koliko s mekane plahte na kojima si spavala - jasno je da ti je negdje život krenuo u krivom smjeru
Kad se, nakon nekoliko godina pljačkanja kladionica i opijanja po noćnim klubovima, nađeš na krevetu s ružom pričajući o tome koliko su mekane plahte na kojima si spavala – jasno je da ti je negdje život krenuo u krivom smjeru

Na početku istarskog izvještaja odmah mini šok. Marinko ne voli meso! Gledamo i čudimo se,  a isto čine i djevojke. Marinko svoj animozitet prema mesu objašnjava riječima:  „Nisam vegetarijanac, više sam mlijekojed ili po meni cicosisavac“. Koliko je cica morao posisati da skupi svojih 110-ak kila žive vage, ne želimo ni pomisliti. Naš strah od aflatoksina zbog 2 mililitra mlijeka u kavi dnevno sad se čini prilično smiješnim.

Za mladića od dvadeset i kusur godina Marinko ima čudan hobi – skuplja ovce. „Zašto bježe od nas?“ pitala je jedna od sestara. „Bježe od konkurencije“ odgovorio je Marinko šokiravši nas dobrom bazom, praksom koju inače uspješno izbjegava. Ipak, Marinkov humor tu prestaje. Šišanje komada Majinih šiški teško je objašnjivo zdravim razumom. Maja je s pravom popizdila i, logično, svojim škarama krenula prema Marinkovu ”generalu”. Iskreno smo se poveselili da ćemo konačno svjedočiti nečem zanimljivom, no već sljedećeg trenutka ova Zagrepčanka koja je nekad imala šiške povukla je škare i stvar prebacila na zajebanciju. Nama definitivno nije do zajebancije, hoćemo skandale, hoćemo intrige, pa makar to značilo prvu dekapitaciju ”one druge” glave u televizijskoj povijesti.

Anto (Pelješac) – Menopauza napada

Dalmatinca nosi lančić oko vrata, samo se ne vidi od podbratka
Dalmatinac nosi lančić oko vrata, samo se ne vidi od podbratka

Dogodilo se i to! Nakon što je u emisiji pjevao, kuhao i jeo sirove školjke, Anto je već u petoj epizodi odlučio iskoristiti i posljednji klišej o Dalmatincima priznanjem da se ne budi prije 11 sati. Nakon buđenja – kopernikanski obrat, krmeljav i nervozan zbog ustajanja prije 10 Anto požuruje djevojke za doručkom i govori kako moraju ići – raditi. Farsa oko rada trajala je, jebiga, koliko je mogla trajati. Nakon točno 2 ubrana grozda Anto mrtav-hladan kašetu s grozdovima proglašava punom, junački je podiže na rame i posljednjim atomima snage spašava se od napada podnevnog sunca.

Za divno čudo, Anto u ovoj epizodi nije zbijao perverzne pošalice i to je otprilike to što možemo izvući iz sredovječnog tupila poznatog kao i LJNS snimke s Pelješca. O ”skandalu” koje su prouzrokovale Nina i Anita odbivši rad u polju, najradije ne bi ni pisali jer se radi o uvredi svim pravim skandalima kojima smo proteklih godina svjedočili.

Ipak, treba primijetiti da je Anto odbijanje rada od strane djevojaka prokomentirao riječima ”Eto, otišla je”. Teško je zamisliti da je slučajno komentar bio u jednini. Ako je i bilo ikakve sumnje, sada više nema. Anti djevojke koje nisu Anita znače otprilike koliko i pjesme koje nisu Oliverove.

Saša (Brdo Crikvensko): Lucija Šalov i ”one dvije druge”

Čini li nam se to ili stvarno jedan od Sašinih sinova govori isključivo u slowmotionu?
Čini li nam se to ili stvarno jedan od Sašinih sinova govori isključivo u slowmotionu?

Dječji vrtić ”Brdo Crikvensko” živi svojim uobičajenim rasporedom. U njemu postoje djeca i Lucija, a reda radi ponekad se na ekranu prikažu i drugi likovi. Kao npr. Ina kad mudro zaključuje da ”joj treba više od jednog dana da se zbliži sa Sašinom obitelji”. Nemojte sad zvati policiju, ali iz našeg iskustva zbližavanje sa petogodišnjacima se svodi na dvije čokolade i najveće kinder jaje koje vidite na kasi u trgovini. Hodajuća dosada iz Petrinje, naravno, nije spavala na krevetu nego na oblaku. Zanimljivo, nama se trenutak učinilo da je spavala na dječjem krevetiću umotana u Ben 10 deku. Scenu kad jednog od Sašine djece ljubi ravno u usta najrađe bi izbrisali iz sjećanja, ovdje slobodno zovite policiju.

Nakon što smo odradili ”one dvije druge kandidatkinje” konačno je došlo vrijeme za dašak zabave u ovogodišnjem serijalu – veličanstvenu Luciju Šalov i njen glas dječaka u predpubertetu. Nakon jadikovanja zbog buđenja u 9 sati, Lucija je odmah krenula jako i povukla pobunu. ”Neću ti ja više čistit, šta san čistila, čistila san” odmah je Saši dala do znanja da se show zove Ljubav je na selu, a ne Dadilja i sluškinja je na selu.

Znamo da LJNS serijal, osim nas, pobožno prati isključivo gerijatrija kojoj je urnebesno kako Lucija bježi od gusaka, ali to su zapravo najdosadniji dijelovi priče iz Brda Crikvenskog. Ono čime želimo hraniti dušu su Lucijini monolozi o životu i ljudima. Njene životne drame kada se mora odlučiti koji od 20 pari cipela taj dan obući jedni su od najkvalitetnijih LJNS trenutaka u povijesti.

Naravno, kao i preostale djevojke, Lucija je također oduševljena Sašinim sinčićima. ”Ma kao da je moj” čuli smo više puta tokom emisije, a nadamo se da će prgava Nizozemka do kraja serijala naučiti zove li se ”njen” sinčić Maršal ili Marcel.

Silvija (ŠENKOVEC): Pobuna robova

Što je Silviji bilo u glavi kad je odabirala kandidate ne zna ni ona. Vjerojatno isto ono što joj je bilo u glavi kad je odabrala ovu kapu
Što je Silviji bilo u glavi kad je odabirala kandidate ne zna ni ona. Vjerojatno isto ono što joj je bilo u glavi kad je odabrala ovu kapu

Robovlasničko vlastelinstvo u Šenkovcu doživjelo je što i svako robovlasničko vlastelinstvo kad-tad doživi: pobunu robova. Na nesreću, pobuna je brzo ugušena, a vođa bune, Šenkovečki Gubec – Matija, kažnjen je radom u štali bez doručka. Za divno čudo, u ovoj se emisiji nije pojavio veliki inkvizitor – Silvijin otac pa su kadrovi iz Šenkovca nalikovali veselim dijelovima španjolskih sapunica. Ono kad zločeste Amparo nema cijelu epizodu, ali se osjeća u zraku da sprema nešto grozno.

A kako stvari stoje, više-manje postalo je jasno. Kćerka velikog inkvizitora, lijepa djeva Silvija zaljubila se u vođu pobune, lijepog Matiju koji je na lijepe oči izborio čak i doručak – nešto što i nije praksa u Šenkovcu, čini se. Kao u lošoj drami, druga dva kandidata, koliko god simpatični bili, važna su koliko i treći golman nogometnog kluba i tu su tek da popune formu. Silivijino cerekanje i dvosmislena pitanja te Matijini ”frajerski” odgovori, taj stolni tenis emocijama za stolom na doručku, dva su nesretnika pratila okrećući glavu prema onome tko hvata lopticu.

Zvonimir (Budislavec): Strah i prijezir na sajmištu

Komentar bi samo pokvario
Komentar bi samo pokvario

Erteelovci, ako Boga znate,  zahvalite se ostalim kandidatima i prikazujte samo sukob titana iz Budislavca. Da, sve je jasnije, Staljingradska bitka više nije najveći sukob u svjetskoj povijesti. Đurđica i Iva trude se održati dobre odnose, ali i vrapcima na grani je jasno da su one u ratu. Ratu u kojem su Ivini ulozi puno veći jer, kako stvari i nakon ove emisije stoje, Đurđica ju je opkolila i stjerala uza zid. Tridesetineštogodišnja striptizeta protiv pedesetjednogodišnje konobarice u modno-plesno-glazbenom spektaklu na pitoresknim poljanama Budislaveca. Bude li pravde, dogodine nas film s ovim opisom čeka u kinima.

I dok su drugi kandidati upilavali svojim glupim pričama o buđenju, u Budislavecu je sve od ranog jutra mirisalo na seks. Iva je udarila nisko i prepričala što joj je u postelji došaptavala Božica, koja je, ako je vjerovati Ivi, spremna na sve. Sloganom za prodaju zelja „Ljubav je na selu – seks u zelju“ Đurđica je uzvratila na najbolji mogući način. Na nesreću, Đurđica je poljupce dijelila kupcima, više silom nego milom. Nakon 15-ak minuta Kundija je vidio da je vrag odnio šalu pa je ”djevojkama” podario 200-injak teško stečenih kuna samo da ne kvare posao. Kao dvije hijene puštene s lanca otpočele su tada Đurđica i Iva svoj lov po seoskom sajmištu. Ako scena u kojoj Đurđica oko kamiona punog krumpira i kupusa hvata prestrašenog sredovječnog seljaka ne bi li mu udijelila poljubac ne bude foršpan za sve sljedeće sezone LJNS serijala, onda su na RTL zaslužili sve loše što televiziji možeš poželjeti. Čekaj malo, RTL to već ima.

Ivin očaj vidljiv je u udaranju na Đurđičinu frizuru, koja zaista je nikakva, ali Pirova je to pobjeda. Rat se nastavlja, a krije li Iva neko oružje ostaje za vidjeti. Ostane li ovako bit će to novi debakl za nju, ali i nova pobjeda za nas ako to bude značilo još jednu sezonu uživanja u seksualnim eskapadama ove neponovljive striptizete.

Razveseli nas klikom:

0 comments