Sudac promijenio odluku nakon što ga je okružilo 11 bijesnih nogometaša

”Kakvi fini momci! Bio sam uvjeren da je moja odluka ispravna, hvala im što su me upozorili na grešku” izjavio je sudac.

Dio odgovornosti za krivu odluku snosi i igrač koji nakon prekršaja nije podigao ruke u zrak praveći se nevin niti je kružnim pokretima ruku sugerirao da je startao na loptu
Dio odgovornosti za krivu odluku snosi i igrač koji nakon prekršaja nije podigao ruke u zrak upozoravajući suca da je nevin niti je kružnim pokretima ruku sugerirao da je startao na loptu

LONDON – Iako ljubitelji nogometa utorke i srijede u veljači uglavnom provode uz Ligu prvaka, nekoliko sretnika iz Velike Britanije odlučilo je kazniti se gledanjem utakmice engleske Championship lige Milwall-Wolverhampton. Suprotno očekivanjima, svoju odluku nisu požalili.

Igrala se 34. minuta utakmice kada je branič Milwalla, Alan Dunne, klizećim startom grubo nasrnuo na veznog igrača Wolvesa, Slawomira Peszka. Da, dobro ste pročitali. Dok Zdravko Mamić troši milijune na alkoholičare iz Brazila, pred nosom mu stoji igrač koji se preziva Peško. Ako njegovo dovođenje ne napuni station, onda uistinu nema nade za hrvatski nogomet.

Bilo kako bilo, Peszko je na Dunneov prekršaj reagirao u skladu s prezimenom i u skladu sa svakom reakcijom nogometaša u povijesti – uhvatio se za glavu, nekontrolirano valjao po tlu i urlikao. Ne treba stoga čuditi da je glavni sudac utakmice posegnuo u svoj džep i izvadio žuti karton. No, tada se dogodili nešto bez presedana u novijoj sportskoj povijesti. Suca Simona Kennyja okružilo je svih 11 igrača Milwalla te mu izrazito snažnim argumentima ukazalo kako bi možda ipak trebao promijeniti svoju odluku.

”Kako fino odgojeni momci! Jedan od njih izvadio je FIFA-in pamflet ”Pravila nogometne igre” gdje mi je ukazao na članak 18, stavak 6 kojeg sam potpuno zaboravio. Njegovi suigrači biranim riječima predložili su da situaciju sagledam iz drugog kuta. Kakav neugodnjak! Uistinu im hvala što su me spasili od sramoćenja” izjavio je nakon utakmice Kenny.

Ovaj događaj mogao bi označiti prekretnicu u evoluciji nogometa kao igre. Jose Mourinho je navodno već izjavio da mu ”bekovi ionako ničemu ne služe” te bi na njihovo mjesto mogao postaviti dva pravnika koji bi bili zaduženi za debatiranje sa sucem nakon spornih odluka.

Razveseli nas klikom:

0 comments