Sve više Kanađana čita hrvatske portale da bi saznalo najnovije vijesti iz Kanade

Vijesti o događanjima u Kanadi dobre su i za Hrvate jer se pretpostavlja da će do 2016. kompletna populacija Hrvatske preseliti u ovu obećanu zemlju.

Istraživanje Novinarskog instituta iz Toronta dalo je zaista zanimljive rezultate. Naime, sve više Kanađana čita razne hrvatske portale za koje smatraju da svakodnevno donose najviše podataka o događanjima u Kanadi.
“Istina, primjetili smo velik broj posjetitelja od tamo, ali smo mislili da su to autori pisama koja nam svakodnevno pristižu iz Kanade i njihova bliža rodbina. Drago nam je čuti da su to pravi Kanađani koji dolaze u potragu za vijestima” kaže nam urednik jednog portala napominjući kako su se članci o ovoj zemlji u zadnju godinu udeseterostručili. “Pa dnevno objavimo najmanje tri neprovjerena pisma. Jedno s pozitivnim iskustvom, jedno s negativnim, te jedno s nekim praktičnim savjetima za život nakon useljenja”.

Osim Grdovića, šuška se da i Thompson radi na albumu sa najljepšim kandskim domoljubnim pjesmama.
“Oj Alberta lijepa li si,
Britanska Kolumbijo zlatna ti si, Ontario srce ponosno…”

Opsjednutost s Kanadom ne niječu ni drugi portali koji priznaju da ne postoji Kanada, pojma nebi imali o čemu bi pisali.

Ipak, simpatije postoje i sa druge strane. John Maverick iz Montreala (63) u zadnje vrijeme kanadske portale gotovo i ne čita: “Dugo sam vremena tražio baš portal koji bi pisao isključivo o događanjima u Kanadi. Čitao sam mnoge naše portale, ali oni često pišu o SAD-u i još nekim državama. Na sreću, preko susjeda Hrvata saznao sam za hrvatske portale koji ne pišu o ničemu osim o mojoj Kanadi. Baš mi je to trebalo”

Koji su budući planovi vlasnika hrvatskih portala, ne znaju ni oni sami, ali svi jednoglasno tvrde da je ovo početak jedne divne priče. “Ne znam, mislili smo vidjeti koje su njihove zvijezde i kakve skandale rade pa početi to pratiti. To bi privuklo još čitatelja iz Kanade, ali i preostale hrvatske čitatelje koji su više umorni od Severine” govori nam jedan novinar koji nam se uskoro zahvali jer su mu upravo kolege javile da je počeo prosvjed uzgajivača konja iz Montreala, a prema nekim vijestima kao konjušar radi jedan Hrvat pa bi se već sutra moglo očekivati njegovo pismo.

Razveseli nas klikom:

0 comments