Hrvat za samo 29 sekundi prokopao pun kontejner i oborio dosadašnji svjetski rekord

Iako ga je prokopao u manje od pola minute, kontejner se pokazao kao pravi zlatni rudnik. Unutra je našao deset povratnih boca i jedno mlijeko sa tek jučer isteklim rokom trajanja.

Iako se na sveopću krizu do sada gledalo samo iz negativnog aspekta, koristeći onu staru kako u svakom zlu ima nekog dobra, današnja vijest iz Zagreba mnogima će izmamiti osmijeh na gladno lice. Tridesetdvogodišnji diplomirani ekonomist i član nijedne stranke, nezaposleni Miro Ugašić u samo dvadeset devet sekundi prekopao je cijeli kontejner u zagrebačkim Gajnicama, oborivši svjetski rekord koji je do sada iznosio 33 sekunde.

Zahvaljujući svim hrvatskim Vladama, ovo je jedini švedski stol koji dobar dio Hrvata jedino može priuštiti.
Rekord u trokopu za sada drži jedan nezaposleni Albanac, ali Hrvati su dovoljno osiromašili da netko uskoro napadne i ovaj rekord.

Dosadašnji rekorder, američki beskućnik Sam Cart iz Minessote, tužio se Federaciji svjetske sirotinje zbog činjenice što su hrvatski kontejneri deset centimetara plići od američkih. Njegova žalba nije uvažena jer su hrvatski kontejneri širi, pa, smatraju u Federaciji, dođe na isto.

Iako je sveopća kriza koju su zadnjih godina odlično razvili nesposobni hrvatski političari do sada imala samo negativne konotacije, sada je jasno da je hrvatska posljednjih godina, uz nekonkurentnost, mito i korupciju, u samom svjetskom vrhu i kada je riječ o kopanju po otpacima.

Rezultatom je bio oduševljen i sam rekorder: “Završio sam ekonomiju u roku ali sam izgubio krsni list pa u nijednoj firmi u Zagrebu nisam uspio dokazati da sam Bandićev rođak. Završio sam na ulici, ali sve se isplatilo”.

Ovakvim razvojem događaja sasvim sigurno je zadovoljan i predsjednik Ivo Josipović koji je još prije nekoliko dana pozvao građane da ne kukaju nego da zasuču rukave. Ipak, iz Sindikata sirotinje RH, koja svaki dan broji novih deset tisuća ljudi, danas su odgovorili na Josipovićeve opaske: “Prvo ispričavamo se što odgovaramo nakon tri dana. Većini naših članova je isključen internet, a za novine nemamo, pa smo čekali da vlasnici kafića bace jučerašnje. Slučaj rekordera Mira je izdvojen, a većina nas sa zasukavanjem rukava ima problema jer nam se ruke zaprljaju dok se naginjemo u kontejnere”.

Razveseli nas klikom:

0 comments