Iz Kerumova ureda poručili: “Stavili bi svoje ljude u još više školskih odbora, ali nemamo toliko pismenih pristaša”

Ukoliko ankete pred izbore ne budu sklone sadašnjem gradonačelniku, navodno se planira ultimativna poslastica za Splićane kojom će osigurati još jedan mandat- besplatni fažol plus bikijada na Rivi.

Iako je u izvornom programu u planu imao kipove tridesetpetmetarskog Isusa, pape Ivana Pavla i Tuđmana, Kerum gradi samo šesnaestmetarskog Isusa i Tuđmana na Rivi. Hoće li to biti dovoljno za pobjedu ili je ljudima dosta lažnih obećanja?
Iako je u izvornom programu u planu imao kipove tridesetpetmetarskog Isusa, pape Ivana Pavla i Tuđmana, Kerum gradi samo šesnaestmetarskog Isusa i Tuđmana na Rivi. Hoće li to biti dovoljno za pobjedu ili je ljudima dosta lažnih obećanja?

Željko Kerum otvoreno je krenuo u utrku za novi mandat na mjesto graditelja divovskih križeva, što neki zovu i mjestom gradonačelnika Splita. Koji su razlozi zašto je Kerum ponovo ušao u ovu utrku, nije poznato iako iz jednog izvora saznajemo da ga je jedan poznanik provocirao kako Split nikako ne može pasti niže, pa je na kraju pala i oklada u nepoznatu količinu janjetine što je aktualnog gradonačelnika nagnalo da okladu i dobije, za što prvo mora opet postati gradonačelnik.

Uz gradnju divovskog križa i postavljanje Tuđmana koji mazi kocku na Rivu, nova kampanja počela je predlaganjem svojih ljudi u odbore splitskih škola, ali, kako saznajemo, to nije prošlo bez komplikacija. Naime, školski sustav ima neku čudnovatu praksu, a to je da članovi odbora, za razliku od, primjerice, članova gradskog vijeća, moraju biti pismeni ljudi.

“Predstavilo nam je to značajne probleme jer nismo očekivali tako stroge kriterije. Mislili smo da je dovoljno da osoba zna gradonačelnika, ali ispada da ti odbori zaista i pišu nekakve dopise i prijedloge o školama, imenuju nastavnike i ravnatelje, a čitanje je tu neizosatvno. Nije to ko gradski odbor da samo dođeš i malo sidiš, govoriš redarima da izbace protivnike iz drugih stranaka i to je to” govori nam anonimni član Hrvatske građanske stranke u kojoj su nesretni zbog činjenice što su u razne školske odbore predložili  tek oko 60 svojih pristaša, od mogućeg 81, te pozivaju građane koji su u stanju pročitati ovaj tekst da se pridruže programu gradonačelnika i nađu svoje mjesto u nekom školskom odboru.

Razveseli nas klikom:

0 comments