Ekološka katastrofa u Zagrebu: Neoprezni mladić otvorio prozor u javnom prijevozu; onečišćen zrak u krugu 200 kilometara

Kako neslužbeno doznajemo, curenje ustajalog zraka ugrozilo je živote svih 2,158 ljudi koji ljeti borave u metropoli.

Zagrebački incident najgora je nesreća ovog tipa još otkad su usred vožnje na relaciji Mumbai-New Delhi otpala vrata WC-a u vlaku u kojem je poslužen prezačinjeni curry
Zagrebački incident najgora je nesreća ovog tipa od 2007. godine kada je u Indiji dozvoljena vožnja samo s vanjske strane vlaka

ZAGREB – Danas oko 15 i 20 na križanju Savske i Vukovarske ulice došlo je do curenja većih količina ustajalog zraka iz jednog od pretrpanih ZET-ovih tramvaja. Kako neslužbeno doznajemo, onečišćenje je vidljivo iz svemira, a za pomoć pri sanaciji štete angažirani su vodeći svjetski stručnjaci za onečišćenja zraka iz Pekinga.

”Situacija je ozbiljna, ali nema mjesta panici. U ovom trenutku mogu potvrditi da je došlo do curenja određenih količina zraka, ali o detaljima ne možemo govoriti prije završetka istrage. Također, mogu potvrditi i da je liječničku pomoć zatražilo svih 12 osoba koje su se u trenutku nesreće nalazile na zagrebačkim ulicama” u izjavi za Sprdex rekao je Marko Bilač iz PU Zagrebačke.

Do nesreće je, navodno, došlo u trenutku kada je jedan od putnika iz tramvaja nehotice otvorio prozor tramvaja proizvedenog 1943. godine.

”Molim vas, nemojte mi spominjati ime. Po mojoj procjeni u tramvaju je u trenutku nesreće bilo između 68 i 87 stupnjeva Celzijevih. To je ujedno bio i prosjek godina putnika. Iskoristio sam trenutak neopreznosti jednog od umirovljenika koji je dežurao kraj prozora da ga netko slučajno ne otvori i izazove propuh te sam ga malo odškrinuo” kaže I.L., mladić odgovoran za ekološku katastrofu.

Iz ZET-a u trenucima zaključenja ovog teksta još uvijek nisu ponudili službeno očitovanje, no iz izvora bliskih Bandićevu rođaku zaduženom za zapošljavanje drugih Bandićevih rođaka u gradskim poduzećima doznajemo kako su itekako upoznati s problemom.

”Uvjeravam vas da u ZET-u odgovorno radimo na povećanju kvalitete naših usluga. Pošto se plastika novih tramvaja rastapa na temperaturama većim od 22 stupnja Celzijeva, u promet smo pustili stare češke tramvaje. Sistemom kojeg smo usavršavali godinama uspjeli smo postići savršenu ravnotežu. Kad vozač otvori vrata tramvaja u okoliš se ispusti količina ustajalog zraka koja nije opasna za građane, a u isto vrijeme osigurava da putnici ne pocrkaju od smrada do sljedeće stanice. Sistem je funkcionirao besprijekorno, ali uvijek se mora pronaći neki pametnjaković kojem se ne da mijenjati košulja svaki put kad izađe iz tramvaja. Eto mu sad” kaže naš izvor iz ZET-a.

 Prema informacijama kojima trenutno raspolažemo, oblak ustajalog zraka nošen jakim vjetrom u ovim trenucima nalazi se iznad Rusanove 13, a sreća u nesreći je da tamo ionako toliko smrdi na korupciju da životi članova nogometnog saveza nisu ugroženi.

Razveseli nas klikom:

0 comments