Općinski sud u Trogiru otkrio model za uvećanje nekretnina

Nažalost, slika je u autentična
Nažalost, slika je u autentična

Općinski sud u Trogiru u suradnji sa Općinskim sudom u Splitu počeo je ostvarivati Vladine želje o povećanju BDP-a i to za nevjerojatnih 25% u odnosu na prošlu godinu.

Što sudovi imaju s BDP-om, čudili smo se i mi, dok nismo vidjeli zemljišno knjižni uložak u kojem stoji da je kuća sa zemljištem usred centra grada Trogira na „četri poda“ podijeljena na 5/4 (pet četvrtina).

To će reć da kuća ima još jedan kat samo se ne vidi i da stoji na zemljištu koje je šire za 25% samo se isto ne vidi. To je manje važno. Važno je da se znaju vlasnici. Doduše, kuća je podijeljena na idealne dijelove tako da je teško iščitati tko je vlasnik onog nevidljivog.

U svakom slučaju, kuća je, „crno na bilo“ sada veća, zemljište šire i sve to zahvaljujući neimarima u pravosuđu za koje se do sada smatralo da su problem korupcije broj jedan u Hrvatskoj, kad ono, talenti koji su nam pokazali put kako ćemo nam državu izvući iz krize.

Nije vam još jasno?

Zamislite da se taj model primjeni na cijelu Hrvatsku. Znate li za koliko bi mogli prodati 25% Hrvatske ili vratit kredita, koliko ima više ribe u 25% većem Jadranu…

Prodaš, a ostane cijela.

Ali kako je to uopće moguće? Evo kako:

Dva brata naslijede kuću, nakom smrti roditelja, podijelu popola i to prikažu sudu. Prizemlje i prvi kat jednom, drugi kat i potkrovlje drugom. Sud upiše. Nu, nakon nekog vremena jedan od njih smatra da je on nešto zaslužniji i da bi mu brat moga dat još pola svog prizemlja nako, a pola će kao još kupiti od njega. Sačini ti on novi diobeni i kupoprodajni ugovor. Sud ne prizna ni jedno ni drugo zbog krivotvorenja potpisa ali i zato jer je dioba već jednom učinjena. Kad, smrt dođe i po njega. U oporuci on ostavi ženi to što nije njegovo: još pola tog prizemlja od nove navodne diobe i pola od navodne kupoprodaje druge polovine prizemlja. Sud u Splitu prizna oporuku, sud u Trogiru upiše tu novu četvrtinu. I sad kuća ima 5/4.

I sve po pravosuđu hrvatskom. Tko bi rekao da nam se talenti skrivaju između prašnjavih polica. Ma, koji EU fondovi, koji bakrači…

AUTOR: Mate Smetalo

Razveseli nas klikom:

0 comments