Milijunaš bankortirao skupljajući samoljepljive sličice

Stariji čitatelji sjetit će se vremena kada za kupiti paketić samoljepljivih Paninijevih sličica nije trebalo dizati gotovinski kredit s kamatom od 11 %

Dvadesetšetogodišnji Mario Perić iz Trogira skupo je platio ljubav prema Hajduku. I to u svakom smislu te riječi. Osim što već godinama vid i psihu kvari gledajući uživo pokušaje igranja nogometa igrača voljenog kluba, Mario je prije nekoliko dana ostao oduševljen činjenicom da su u prodaju puštene sličice sa motivima iz povijesti Hajduka. Nije ni slutio da će u svega nekoliko dana spiskati sve što je njegov otac ranih devedesetih revno stjecao zajedno sa patriotima iz lokalnog HDZ-a.

Dio Marijeve kolekcije duplih sličica. "Što kažete? Ne vidite?Možda zbog toga što sam novi mobitel mijenjao za tri paketa"
Dio Marijeve kolekcije duplih sličica. “Što kažete? Ne vidite?Možda zbog toga što sam novi mobitel mijenjao za tri paketa”

“Vidio sam reklamu na trafici. Taman sam krenuo naći se s djevojkom i odvesti je u kino kad sam odlučio da kupim dva paketića sličica. Naravno, više nisam imao novca za u kino pa sam joj javio da sam bolestan. Isplatilo se jer je među deset sličica bio Mass Sarr” počinje Mario svoju priču ni ne sluteći da će ga ljubav prema klubu baciti na prosjački štap.

Neopreznog Marija sličice su vratile u djetinjstvo: “Sjetio sam se svog prvog albuma, USA 94. Zadnji mi je falio Lothah Matheus. Sto duplih sam za njega da. A di je tek album Francuska 98”. Ponesen nostalgijom Marijo je kupovao tri paketića dnevno ne pazeći na cijenu. Nakon deset dana morao je prodati auto da bi si priuštio novi paketić. “Album se lagano punio. Nedostajalo mi je samo dvadesetak igrača kada sam očevu firmu odlučio staviti na hipoteku za gotovinski kredit od sto tisuća eura. Nadao sam se da bi to trebalo biti dovoljno za popuniti album” govori osiromašeni Mario koji ipak ne žali zbog spiskanih milijuna za petstotinjak sličica. Naime, uz sličice, Mario je skupljao i paketiće te ušao u bubanj za nagradnu igru gdje može osvojiti originalnu nogometnu loptu s potpisom Mirka Oremuša.

Razveseli nas klikom:

0 comments