Šok u Splitu: Pauk služba greškom podigla terenca

Naravno, bila je riječ o nesretnom nesporazumu pa se vlasnici terenaca i svih drugih automobila skupljih od 200 000 eura ne moraju brinuti za svoje automobile ma gdje god parkirali.

U poslijepodnevnim satima u Splitu se dogodio nemili događaj. Naime, djelatnici pauk službe su greškom odnijeli pogrešno parkiranog terenca marke Audi Q7. Vozilo je bilo parkirano na invalidskom mjestu te je dijelom blokiralo voznu traku što se djelatnicima pauk službe vjerojatno učinilo kao dovoljno dobar razlog da se skupocjeni automobil makne. Svoju su grešku uvidjeli tek kada su vozilo iskrcali na deponiju ali vlasnik vozila je već alarmirao političke poznanike u Banovini.

Pošto prenapučenost cesta postaje sve veći problem, pauk službe ubuduće će posebno dizati automobile vlasnika kojima se niti ne isplati plaćati kaznu za pogrešno parkiranje.
Pošto prenapučenost cesta postaje sve veći problem, pauk službe ubuduće će posebno dizati automobile vlasnika kojima se niti ne isplati plaćati kaznu za pogrešno parkiranje.

„Ništa vam ne možemo reći. Nova gradska vlast još nije dobila nijednu službenu neslužbenu plavu kuvertu ispod stola pa zapravo ne znamo tko su lokalni moćnici  niti čija se auta ne smiju dirati“ kratko smo dobili odgovor iz Banovine nakon što smo inzistirali da saznamo tko je odgovoran za ovaj propust.

Nesretni vlasnik skupocjenog terenca inače je poznati biznismen koji je i u prošlom sazivu gradskog vijeća često znao biti viđen sa vijećnicima, svećenicima i ,naravno, bivšim gradonačelnikom. „Sve komunalce uredno plaćam, kao i policajce koji su već oglušili na moje redovito pucanje iz pištolja. Sa pauk službom do sada nikada nisam imao problema iako godinama parkiram na samoj cesti. Doduše, inače ostavim upaljena sva četiri žmigavca i po cijelu noć. Ovaj put sam mislio da nije potrebno paliti žmigavce pošto sam parkirao na mjesto za invalide“ objašnjava nam nesretni vlasnik terenca.

Ovaj nemili incident baca ljagu pred sam početak turističke sezone.

„Privlačili bi bogatu klijentelu a ovako se odnosimo prema minornim prekršajima koje izazovu. Evo, već me zva jedan partner iz Srbije i pita me jel ovo sve istina. Boji se da ga privedu ako bude puca iz pištolja. Evo misli se da ode na ljetovanje u Crnu Goru jer doli može parkirat u crkvu ako ga je volja, haha“ prepričava nam jedan zadarski biznismen koji je želio ostati anoniman da ne ispadne da ima ikakvih partnera u Srbiji.

Iako je šteta već učinjena, djelatnici pauk službe ipak su pokušali spasiti što se spasiti da. U popodnevnim satima, do trenutka kada ovo čitate, podignuto je osamdesetak Fiat Uno-a, te još stotinjak ostalih automobila vrijednosti manje od dvije tisuće eura čime se nadaju povratiti ugled Splitu kao gradu gdje svatko tko ima može javne površine koristiti kao svoju garažu što je već slučaj u brojnim balkanskim metropolama, primjerice Zagrebu.

vijest poslao Marin zvan Srdela

Razveseli nas klikom:

0 comments