CYBER TERORIZAM Hakeri provalili u sistem Ministarstva uprave, resetirani svi rezultati na Minesweeperima

Ranije danas nepoznati hakeri su provalili u računalni sustav Ministarstva uprave. Postojala je nada da šteta nije potpuna, ali čini se da su ipak na svim računalima resetirani rezultati Minesweepera. Najgore je pogođen Z.R. (35) koji je prošle godine uspio riješiti Beginner Mode za samo 2 sekunde.

“Godine rada su mi otišle u dim” očajavao je najbrži miš računovodstva. “Sve te propuštene kave, pauze za ručak, prekovremeni rad. Znate li vi kako je to skoro svaki tjedan ostajati na poslu debelo iza podne?” Pitali smo ga da li je provjerio i po drugim aplikacijama i folderima za slučaj da se nešto promijenilo. Potom smo mu objasnili što su to aplikacije i folderi. “Što postoji nešto iza desktopa? Fascinantno!” Odgovorio službenik.

Također saznajemo da su sve poleđine karata na Solitaireu promjenjene iz standardnih u one na ribice. IT-ovci su se već uhvatili u koštac s ovim problemom. Cijena izmjene poleđina procjenjuje se na 3 milijuna kuna.

“Užasnut sam količinom štete” objašnjava ministar uprave (rekord 7 sekundi). “Izazvali su 4 milijuna kuna štete poreznim obveznicima. Ovo nisu vremena kad možemo priuštiti trošak od 6 milijuna kuna. Međutim snaći ćemo se i nekako namaknuti tih 8 milijuna.”

Koliko znamo podmukli hakeri nisu uspjeli ući u operativne sustave zaposlenika. Naime, da bi se došlo do lozinke potrebno je da se službenik barem jednom ulogira.

Razveseli nas klikom:

0 comments