Student ostao bez novca pa napravio sendvič od ostataka hrane u tipkovnici

Prestani istresati tipkovnicu i nastavi čitati. Kad je nisi očistio dvije godine, ništa se neće dogoditi ako je ne očistiš idućih deset minuta!

Jedina stvar praznija od Zagreba ljeti trenutno je novčanik nesretnog Jurice Bjelajca iz Zadra, 24-godišnjeg studenta novinarstva i propalog glazbenika. Iako mu je majka poslala novac da plati stanarinu, režije i hranu, Jurica je poslušao savjet fakultetskog kolege kako bi bilo dobro da pripremu napornog ispita razvodne s dvije tri hladne pive u Krivom putu.

Osim hrane, sretni je student u tipkovnici našao i pola kesice duhana na motanje što  mu je također odlično poslužilo.
Osim hrane, sretni je student u tipkovnici našao i pola kesice duhana na motanje što mu je također odlično poslužilo.

Činjenica da netko polaganje ispita na novinarstvu naziva napornim zadatkom sama po sebi je priča dostojna naslovnice Sprdexa, no to ipak nije bio povod našem razgovoru s domišljatim Juricom.

On je, naravno, naposljetku popustio i odlučio se večer prije ispita opustiti izlaskom u Krivi put. Kao što svaki pošten student zna, zbog spodoba koje tamo zalaze izlazak u zagrebačku biciklističku Meku poznatu kao Krivi put nikako se ne preporuča bez barem dvije-tri litre pive u sistemu.

“Već oko 9 i 30 mi se učinilo da sam vidio relativno privlačnu curu bez pola zbrijane glave ili dreadlocksa za šankom i odmah sam znao da sam pretjerao s pićem, ali već je bilo kasno. Ignorirao sam i drugo upozorenje kada mi je rekla da studira germanistiku na Filozofskom i počeo mahnito častiti. Dalje se ne sjećam ničega” počinje svoju priču Jurica.

„A što da vam kažem. Probudio sam se skroz mamuran i shvatio da sam opet uludo potrošio novac od stanarine“ nastavlja ovaj siromašni student veličanstvenu priču o snalažljivosti koja će mu naposljetku ipak priskrbiti naslovnicu Sprdexa, što, priznat ćete, nikakav novac ne može kupiti.

„Shvatio sam da nemam ni kune, a frižider mi je, naravno, prazan. Mislio sam čak da popijem ono mlijeko što mu je rok istekao u listopadu pa da završim u bolnici. Tamo je, kažu, dobra hrana. Nakon malo premišljanja ipak sam odustao od te ideje jer sam čitao negdje da se sada i hitna pomoć plaća“ govori nam Jurica kako mu je prvi plan za prehranom propao.

„Ma ni lipe nisam imao. Gledao sam i ispod kreveta, otraga na onom procijepu u kauču. Ma ništa. Našao sam indeks doduše, tražio sam ga od veljače“. Pošto je bivao sve gladniji, ovaj student novinarstva odlučio je svoju ljutnju istresti na Facebooku u vidu još jednog statusa. I kako to obično biva, rješenje se pojavilo samo od sebe: „Išao sam pritisnuti slovo „f“ ali nije mi ga primilo. Već sam lagano živčanio kada sam okrenuo tipkovnicu da je protresem. I imao sam što vidjeti. Kada je to počelo ispadati prepoznao sam sve obroke od posljednjih mjeseci. Znao sam da sam spašen. Iako su mi se roditelji uvijek ljutili što jedem za kompjuterom, evo, bio sam u pravu. Sve se isplatilo“.

Jurica je, naposljetku, iz tipkovnice istresao dovoljno hrane da živi još tjedan dana u Zagrebu. No, baš kad je zagrizao prvi komad sendviča iz sobe je izašla spomenuta studentica germanistike, a kad je shvatio što je učinio nesretnik je sasvim izgubio tek.

Razveseli nas klikom:

0 comments