Drama u Zagrebu: Revoltiran uhićenjem Bandića, posljednji nezaposleni iz Gruda prijetio auto bombom

Dok čekamo neminovni prvi komentar “Dosadni ste više s Bandićem”, prenosimo vijest koju nam je poslao čitatelj s lica mjesta.

Dan nakon uhićenja Milana Bandića, u Zagrebu se odvijala nova drama. Posljednji nezaposleni stanovnik Bandićevih rodnih Gruda, Jozo Š., dovezao se u mercedesu napunjenom eksplozivom pred kolodvor i prijetio da će sve dići u zrak ako se ne odbace optužbe protiv Milana. Eksploziv je bio omotan tekstovima Nina Raspudića pa je postojala realna opasnost da, osim fizičkih posljedica, veći broj građana završi s ozbiljnim psihičkim problemima.

Interventne postrojbe pokušale su apelirati na Jozu da se – kako bi se broj mogućih žrtava sveo na minimum – bar premjesti na neku lokaciju s manje ljudi, primjerice Lokomotivin fan shop, ali Jozo je bio odlučan u svojoj namjeri.

Željeli smo čuti što kažu Jozini sumještani i obitelj pa smo se uputili u Zagrebački holding.

“Kad je Bandić zadnji put na seoskoj lutriji za svetog Iliju dijelio radna mjesta u Holdingu, Jozo je bio bolestan pa je ostao bez posla. Ipak, posao mu je obećan, a čim se pročula vijest o uhićenju, već su ga prijatelji počeli zezati da će sad morati ući u SDP i ići plakati Baldasaru u Split da mu teško pada nezaposlenost” – kaže nam Jozin zemljak dodavši da je Jozu osobno posljednjih dana učio kako se igraju karte na kompjuteru, komentira na indexovom forumu i slične vještine potrebne za rad u Holdingu. “Nije ni čudo što je čovjek pukao”, dodaje naš izvor i Jozin rođak, te nesuđeni šef.

“Evo, baš mu je Milan rekao smisliti radno mjesto početkom ovog tjedna i onda je u nedjelju stigla ova strašna vijest.” – rekao nam je drugi Jozin rođak u uredu, čekajući da se učita stranica kladionice Supersport. “Već smo uz čašicu rakije skupa smišljali i naziv za posao, nešto što dobro zvuči i lijepo izgleda na vizitki: “Pročelnik ureda za savjetovanje komisije za procjenu koordinacije gradskih službi”, “Konzultant komisije za koordinaciju ureda pročelnika za savjetovanje gradske uprave” … sad je sve to došlo u pitanje.”

Jozi su pregovarači pokušali privremeno naći bar neki posao u zagrebačkom gradskom poglavarstvu. Međutim, utvrđeno je da je u toj ustanovi broj ljudi koji ništa ne rade nedavno ograničen na maksimalno 17 po uredu jer ih fizički više od toga ne može spavati u malim sobama, tako da ni tu nije bilo mjesta.

Na kraju je situacija okončana nakon što je na teren došao stručni HNS-ov tim za uhljebljivanje i obećao Jozi posao. U pomoć je priskočilo i sedam direktora Holdinga koji su, srećom, potpuno nepismeni pa je na njih pao zadatak da tekstove Nina Raspudića odvedu na sigurno.

 autor: John Blennon

Razveseli nas klikom:

0 comments