Zbog ćudljivog vremena sve veći broj penzionera zaboravlja trebaju li se žaliti na vrućinu ili hladnoću

Nagle promjene temperatura toliko su izbezumile starije sugrađane da je određeni postotak njih nekoliko dana zaredom ručao iza podne.

Vrhunac dana u staračkom domu ''Zadnji maj'' kada se gleda jučerašnja prognoza da se vidi koliko je Vakula pogriješio
Vrhunac dana u staračkom domu ”Zadnji maj” kada se gleda jučerašnja prognoza da se vidi koliko je Vakula pogriješio

HRVATSKA – Klupice, parkovi, bolničke čekaonice i druga prirodna staništa penzionera posljednjih nekoliko tjedana naprosto vrve različitim komentarima o vremenskim prilikama u zemlji, izvjestila je nacionalna agencija za praćenje beskorisnih razgovora.

”Naš radar zamijetio je da se u posljednjih 10 dana čak 96% razgovora osoba starijih od 65 godina tiče vremena i vremenskih (ne)prilika što je prilično povećanje od standardnih 92%. Valja napomenuti da je rast postotka primijećen i kod razgovora na relaciji baka-unuk, dosadni kolega s posla-ti te među parovima koji više nemaju o čemu razgovarati gdje je postotak razgovora koji se tiču vremena porastao s 82% na čak 97%” izvjestio je Ante Marić iz agencije ”Nemam puls”.

Potrebno je napomenuti da su se Hrvati, otprije poznati kao izrazito dosadna nacija, ovime opasno približili kritičnoj zoni dosade. Naime, upozoravaju iz nacionalne agencije, kada ukupni postotak razgovora koji se tiču vremena u nekoj državi prijeđe magičnu granicu od 50%, iole zanimljivim ljudima počinju odumirati centri za humor, zabavu i maštu. Najugroženiji su oni kojima ovi centri nikada ni nisu bili posebno razvijeni, dakle hrvatski scenaristi, tekstopisci, stand-up komičari i općenito bilo tko koga u udarnim terminima možete vidjeti na televiziji.

Iz agencije također naglašavaju kako trenutno nema mjesta panici budući da se sa sličnim rastom postotaka suočavaju prilikom svake promjene temperature veće od 2 stupnja Celzijeva, a kao posebnu zanimljivost najnovije eskalacije razgovora o vremenu ističu upravo grupaciju penzionera koji su, čini se, sasvim izbezumljeni ćudljivim vremenom.

”Hrvatski umirovljenici su svjesni da moraju odraditi dnevnu kvotu od 400 žaljenja na nešto u danu. Obično odmah počnu s vremenom, a ono što je zanimljivo je da sve češće zaboravljaju trebaju li se žaliti jer je prevruće ili prehladno za ovo doba godine. Baš kao promjene u tehnološkoj industriji, rast cijena goriva te većina filmova – i vrijeme se počelo mijenjati prebrzo te je dospjelo na listu stvari koje oni više ne mogu pratiti” zaključuje Ante Marić koji za kraj još jednom naglašava da bi, ne bude li nekakve tuče ili biblijskog potopa, postotak razgovora o vremenu trebao ostati unutar granica normale, ali svejedno preporuča izbjegavanje odlaska na ručak kod djeda i bake svima koji to mogu.

Razveseli nas klikom:

0 comments