VLADA SABOTIRA MARKIĆKIN REFERENDUM “Glasovat će moći samo oni koji znaju napisati riječ “preferencijalno””

Iako su jurišni odredi i volonteri iz “U ime obitelji” već počeli sa prikupljanjem potpisa za novi referendum, iz Vlade su, čini se, pronašli način na koji će barem djelomično sabotirati prikupljanje potpisa.

Kako saznajemo, od sada će, uz ime i prezime, trebati znati napisati i riječ “preferencijalno” u manje od dvije minute i bez pomoći sa strane, što će, nadaju se u Vladi, smanjiti broj potpisnika za nekoliko desetaka tisuća. .

Ipak, iz “U ime obitelji” već imaju spreman odgovor: “Već ove nedjelje u svakoj našoj podružnici u državi, dakle u svakoj crkvi, umjesto svete mise vježbat će se pisanje riječi prefece…, prefirce, prerferce, preferencijalno. Nakon toga održat će se i blagoslov kemijskih olovki s kojima će se potpisivati na našim štandovima, a da privučemo što više ljudi na štandovima ćemo izložiti i prototip šiljila kojim Željka Markić oštri jezik prije javnih nastupa”, u kratkom razgovoru rekao nam je jedan volonter.

Podsjetimo, u referendumu se traži da se zastupnike bira imenom i prezimenom, a ne po stranačkoj pripadnosti kao i do sada. Strankama to ne odgovara jer će uhljebljivanje u Sabor biti znatno teže, no sve su brojniji oni kojim smatraju da bi ovakav način odabira političkih predstavnika mogao donijeti drastične promjene na političkoj sceni.

Ipak, valja napomenuti kako je narod prije nekoliko godina izravno, imenom i prezimenom, za gradonačelnika Splita izabrao Željka Keruma što jasno upućuje na rizike preferencijalnog načina glasovanja. Osim toga, uzevši u obzir ovdašnji mentalitet, lako je moguće da na sljedećim izborima imamo oko 4,2 milijuna kandidata o čijem će ulasku u Sabor odlučivati detalji poput onog s koliko članova rodbine se još uvijek nisu posvađali.

Razveseli nas klikom:

0 comments