Zbunjeni desničar moli da mu netko objasni što bi trebao misliti o Tuđmanu

”Prvo mu ukinu ulicu u Primoštenu, a nakon dva dana ga čelnik nekog od HSP-ova optuži za genocid! Što sad? Tko je tu komunist, tko Hrvat? Tko zapravo voli Hrvatsku? Jel’ se uopće može volit’ Hrvatska ako ne voliš Tuđmana?” izbezumljen je zadarski desničar.

Josip je sljedećeg tjedna planirao svoju kapu urediti tako da ispred slova U nadopiše T, a iza UĐMAN, ali sada više nije siguran
Josip je sljedećeg tjedna planirao svoju kapu urediti tako da ispred slova U nadopiše T, a iza UĐMAN, ali sada više nije siguran

ZADAR – Za Josipa Berkovića iz Zadra, povratnika iz Njemačke, zadnjih desetak dana je prava noćna mora. Isprva je za sve krivio gradonačelnika Primoštena, Stipu Petrinu, zatim Denisa Šešelja, ali sada priznaje da ni sam nema pojma što bi točno mislio niti kome bi vjerovao.

A prije samo desetak dana Josipu je sve bilo ravno poput zemljine ploče: svijet je bio star pet tisuća godina, Hrvati deset tisuća, a fosile dinosaura zakapali su Židovi da potkrijepe teoriju evolucije. „Pa što da vam kažem? Nemam pojma. Sve je to igra svjetskih moćnika koji rovare protiv Hrvatske“ govori zbunjeni Josip koji odličnim primjerom antihrvatske kampanje smatra rođenje kraljevske bebe u Engleskoj.

„Eto vidite, mali se zove George Alexander! Znate li kako se to čita? Čita se Đorđ Aleksandar, a to je ni više ni manje Aleksandar KaraĐORĐević. Eto, po kome je mali dobija ime, sve vam je to srpski lobi“ poentira Josip staru povijesnu istinu kako Englezi postoje samo kako bi pakostili Hrvatima. Ipak, pravi udarac Josipovim cjeloživotnim uvjerenjima koje je stekao pogotovo u Njemačkoj gdje je 1991. godine otišao kupiti automobil kojeg je, igrom slučaja, birao idućih pet godina. Što se sasvim slučajno, kune se Josip da nije imao pojma jer nije gledao njemačke vijesti, poklopilo s ratom u Hrvatskoj.

Prvi udarac zadao je prošlog tjedna Stipe Petrina, čovjek kojeg je do tada neizmjeno cijenio. „Čuj, kad sam pročitao da je makao ulicu Franje Tuđmana mislio sam da to radi da bi mogao mjesto preimenovati u Tuđmanovo“ pravdao je Josip načelnika Petrinu dok nije shvatio da ovaj desničar govori loše o Tuđmanu. Ipak, kada je stanoviti Denis Šešelj tužio Tuđmana za privatizacijsku pljačku, nesretni je Berković ostao skroz zbunjen. „Ma kad sam vidio da je Šešelj mislio sam „Evo ih, opet seru sa one strane Drine“. Možete misliti koliki je šok bio kada sam pročitao da je on u jednom od HSP-ova“ zgražao se Josip koji je sam bio u nekom HSP-u ali pojma nema u kojoj od dvadesetak tisuća postojećih frakcija. Nesretni Josip više ne zna što da misli o prvom hrvatskom predsjedniku. Jednima je bio udbaš, drugi tvrde da mu udbaši smještaju. Palo je čak Josipu napamet da prvi put u životu posegne za nekom povijesnom knjigom, ali sramote ako se u mjestu sazna da je čitao knjigu te da nije, poput svakog pravog Hrvata, rođen sa cjelokupnim znanjem o svjetskoj povijesti.

Iako nerado, Josip priznaje da nema pojma što da misli. „Nisam ovako zbunjen bio ni kada su mi devedesetšeste rekli da pad sa prozora u Berlinu ne mogu tretirati kao vojnu ozljedu bez obzira što sam u uniformi pjevao ustaške pjesme samo tristo metara od srpske ambasade“ priznaje Josip koji ne zna više što da misli o Tuđmanu ali ne sumnja da iza svega stoje Englezi.

Razveseli nas klikom:

0 comments