Ministar Mornar nabavlja 200 000 lanaca kojima će vezati studente da ne odlaze preko granice

Ministar obrazovanja fra Vedran Mornar jučer je izazvao val protesta na društvenim mrežama nakon najave da bi mladima koji na račun države završe fakultet na neko vrijeme trebalo zabraniti odlazak iz zemlje. Usprkos brojnim kritikama Mornar i danas stoji iza svojih riječi, dapače, predlaže neke radikalnije ideje.

„Shvatio sam zakon sam po sebi neće biti dovoljan jer jednom kad mladi prijeđu granicu tko će im uručiti kaznu. Jutros sam bio u mog nadređenog, Josipa Bozanića, te smo skupa došli do nekih rješenja. Prvo sam predlagao da svakom studentu ugradimo električnu narukvicu koja će sprečavati izlaz iz zemlje, ali Bozanić se onda dosjetio lanaca. Crkva kroz povijest ima iskustva sa lancima i zatvaranjem ljudi, a Bozanić kaže da sasvim dobro funkcioniraju“, novi plan iznosi fra Mornar.

Tako će, ako je je vjerovati državnom vrhu što stoluje na Kaptolu, od iduće akademske godine svaki student lancem biti privezan za matični fakultet. „Na sve smo mislili, mladi će se moći slobodno kretati najdalje do najbliže granice. Bozanić predlaže da lanac bude prikačen na pojas oko pasa. Tako ćemo rješiti problem predbračnog seksa. Što se kaže, dvije muhe jednim udarcem“, hvali se fra Mornar.

Cijela ova ideja proizašla je zbog činjenice što velik broj mladih napušta državu nakon završenog fakulteta zbog čega država ima nepopravljivu štetu.

„Stavimo sa strane da svaki student državu košta nekoliko tisuća eura godišnje. Ali koliko tek svećenici potroše blagoslova po studentu i učeniku na početku svake godine. A zašto? Da bi oni odlazili na zapad?“, pita se fra Mornar

Razveseli nas klikom:

0 comments