Prema podacima Hrvatske turističke zajednice kamp u Savskoj najprofitabilniji s 10 milijuna kuna mjesečno; slijedi ga autokamp Adria iz Rovinja

Novi podaci Hrvatske turističke zajednice o prometu u kampovima i autokampovima ove godine donose velike promjene. Iako su posljednjih desetljeća apsolutno nadmoć imali kampovi na Jadranskoj obali, ove godine to se promijenilo pa je kao najprofitabilniji kamp proglašen kamp u Savskoj ulici 66 u Zagrebu.

„To je fenomenalno, ovo nema nigdje na svijetu. Što je najbolje, kamp u Savskoj ne ovisi ni o vremenskim uvjetima niti o dobu godine, jednako je pun i u predsezoni, kao što je bio i u posezoni. A praktički je jedini kamp u Hrvatskoj koji je organizirao doček Nove godine“, oduševljena je Ivana Bauk iz HTZ-a koja ipak upozorava na oprez jer, za razliku od vremenskih prilika, sumnja se da je kamp u Savskoj ipak podložan političkim prilikama.

„Djelatnici kampa u Savskoj mjesečno okrenu profita u vrijednosti od nekoliko milijuna kuna, a dodatni plus je što je praktički sva nabava, kao i komunalije, potpuno besplatna. Također, za kamp u Zagrebu, za razliku od svih drugih kampova, nisu potrebne nikakve dozvole“, objašnjava Bauk.

Drugi po profitu je autokamp Adria iz Rovinja koji daleko zaostaje za gigantom iz Savske. Oni, tako, okrenu samo 5 milijuna kuna mjesečno, a otvoreni su samo pola godine.

Na prošlotjednom sajmu u Munchenu kamp u Savskoj imao je svoj šator koji umalo nije postavljen jer djelatnici šatora nisu imali pojma da istog treba prijaviti. Srećom, nesporazum je izglađen, a brojne europske zemlje interesirale su se za „hrvatsko čudo“ u vidu kampa na samoj prometnici usred glavnog dana koji je u svakom trenutku dupkom pun.

 

Razveseli nas klikom:

0 comments