Profesoru dao praznu kuvertu jer ju je slučajno zamijenio s onom za prijateljevo vjenčanje

Novi hrvatski recesijski običaj davanja praznih kuverti na vjenčanjima mogao bi nesretnog studenta koštati još jedne godine na fakultetu.

Sreća u nesreći je da praznu kuvertu nije ponio kod doktora pa  se, za razliku od njegovog djeda, nakon operacije koljena kući vratio s oba bubrega
Sreća u nesreći je da praznu kuvertu nije ponio kod doktora pa se, za razliku od njegovog djeda, nakon operacije koljena kući vratio s oba bubrega

ZAGREB – Nesretni student, nazovimo ga Marko (pravi podaci poznati redakciji) , već petu godinu muku muči s četvrtom godinom Prometnog fakulteta.  Uvijek je bio neuredan i traljav, a sve je poslove obavljao u zadnji trenutak. Često puta bi noći i noći provodio marljivo radeći za ispit, samo da bi večer prije izišao vani i potrošio novac kojim ga je mislio kupiti:

„Kažem vam da sam takav bio, dok nisam upoznao Katarinu“ krivnju za propust koji ćete uskoro saznati baca na djevojku koja je u Markov život odlučila uvesti red. „Ne samo da mi je počela pospremati po stanu, nego je uvela čisti fašizam. Čak zahtijeva da mi igre od Playstationa 3 budu svaka u svojoj originalnoj kutiji. Evo baš nekidan tražim PES i nađem ga, nećete vjerovati, u kutiji od PES-a. Pa tko bi tu tražio“ prepričava nam Marko probleme sa spremanjem Playstation igara koje, ako ste normalni, nećete razumjeti. Ako ste geek, pak, nasmijat će vas, baš kao i nas u redakciji.

Ali vratimo se na priču. Upravo zbog Playstationa, izlazaka i sličnih potreba modernog muškarca, Marko je zapeo s fakultetom. Neodgovoran kakav je, između kupnje igre i ispita, dvadesetosmogodišnji Marko se gotovo uvijek odlučio za igru. Na opće zaprepaštenje prijatelja, umjesto petog nastavka GTA serijala, prije nekoliko dana odlučio je kupiti ispit. I tu počinju njegovi problemi.

„Ženi mi se najbolji prijatelj, a iman još dosta novčanih izdataka. Katarina mi je savjetovala da novac na vrijeme odvojim spremim u posebne kuverte. Nažalost, odlučio sam je poslušati jer tako, rekla mi je, normalni ljudi rade. Pošto nemam dovoljno za sve što mi je potrebno, Ivanu sam za vjenčanje odlučio dati praznu kuvertu koju sam mislio staviti na hrpu s ostalim kuvertama. I sutra se zajedno s njime zgražati kako je netko dao praznu kuvertu“ otkriva nam Marko svoj plan zbog kojega smo, u ime zaštite od sramote, izmislili ime glavnog protagonista.

„Na dan ispita žurio sam i zgrabio prvu kuvertu. Naravno krivu, al’ to tada nisam znao. Došao sam na usmeni i naravno ništa nisam zucnuo. Kada je profesor pitao što sam pripremio za dva, izvadio sam kuvertu“ prepričava nam Marko koji umalo nije umro od sramote kada mu je profesor rekao da je kuverta prazna. Prazan je ostao i index ovog nesretnog studenta koji posebno žali zbog činjenice što je sporni ispit troduplo skuplji na zimskom ispitnom roku. Što će biti s vjenčanjem, pitamo ga. Hoće li sada, kada je do zamjene već došlo, ipak prijatelja počastiti s par stotina kuna? „Prije da ću kupiti GTA. Jebiga, ovo je samo jednu večer, a GTA ću igrati cijelu zimu. Onda ću manje izlaziti pa možda uštedim i za mito da me prime u državnu firmu kad kupim sve ispite” zaključuje budući inženjer cestovnog prometa.

Razveseli nas klikom:

0 comments