POMAZILE IH KUGLICE: Island izvukao najlakšeg protivnika

Dodatna olakotna okolnost za Island mogla bi biti činjenica da ponajbolji hrvatski reprezentativac Luka Modrić vjerojatno neće moći nastupiti u play offu jer još uvijek čeka da udarac koji je prije 10-ak dana uputio protiv Škotske dođe do gola. Dolazak se očekuje u ranim jutarnjim satima na Badnjak, a na glavnom zagrebačkom trgu bit će upriličena i manja proslava.

REYKJAVIK – Rijeke ljudi slave, mašu zastavama i pjevaju nakon što su kuglice na ždrijebu play offa za odlazak na Svjetsko prvenstvo u Brazilu spojile najslabiju momčad kvalifikacija i Island. Ni najstariji Islanđani ne pamte da je poslovično hladne sjevernjake ikada u povijesti tresla ovakva nacionalna groznica. Prema nekim izvorima Islanđani nisu bili favoriti u ničemu još od vikinškog osvajanja Grenlanda u desetom stoljeću. No, u ponedjeljak 21.10.2013. ždrijeb ih je spojio s Hrvatskom, a u odlasku na Svjetsko prvenstvo može ih spriječiti samo kakva tragedija poput one kad im je 1976. čitava obrambena linija stradala u lovu na tuljane kojim se svi nogometaši bave tokom zimske pauze od kolovoza do lipnja.

Srećom, na Islandu su prošle godine izgradili novi nacionalni stadion te sada nema bojazni da će morati angažirati ledolomce da odu po loptu ako se Lovren kojim slučajem odluči uputiti udarac na gol. Ili dodati najbližem suigraču
Srećom, na Islandu su prošle godine izgradili novi nacionalni stadion te sada nema bojazni da će morati angažirati ledolomce da odu po loptu ako se Lovren kojim slučajem odluči uputiti udarac na gol. Ili dodati najbližem suigraču

Iako je narod euforičan, izbornik Islanda Lars Lagerback ipak je pokušao ostati smiren:

”Dobro, nije to San Marino. Još uvijek nismo u Brazilu. Žalim što je otišao Štimac jer sam uplatio krstarenje u studenom pa bi samo poslao momke da igraju, ovako ću ipak i neku taktiku morati sastavljati preko mobitela, a znate kakve su cijene u roamingu… Iako, da budem iskren, ne znam što očekivati od Hrvatske. Ne znam tko će im birati prvu postavu sad kada se Mamić povukao iz nogometa” iznenađujuće dobro informiran bio je Lagerback.

Iz Islandskog stožera najavili su da će dobro proučiti našu reprezentaciju ”jer danas svatko zna igrati nogomet”. Također su izrazili zadovoljstvo što hrvatski gastarbajteri nisu stigli sjevernije od Švedske te im stoga, za razliku od Bosne, Švedske, Švicarske, Njemačke i drugih zemalja, HNS ne može oteti ponajbolje igrače jer im je stric s majčine strane jednom prošao kroz Hrvatsku.

”To je veliko olakšanje, da. Ali, ponavljam, danas u nogometu nema lakog protivnika. Moj stožer i ja dobro ćemo proučiti Hrvate. Naručili smo DVD sa snimkama svih njihovih ofanzivnih akcija iz kvalifikacija. Ostalo je još nešto mjesta na disku pa je naš informatičar ubacio i blue ray redateljevu verziju svih triju dijelova Gospodara prstenova i 18-satni monolog Fidela Castra povodom dolaska interneta na Kubu 2009. godine” za kraj će izbornik Lagerback.

Razveseli nas klikom:

0 comments