Djevojka se boji pakla jer zbog problema s Facebookom nije mogla lajkati sliku s natpisom “ovo neće lajkati samo onaj bez srca”

 „Ovakvo nešto ni u najgoroj mori nismo mogli zamisliti. Što da je umro netko bitan u svijetu pa da nismo na vrijeme staviti RIP status“ pitaju se u udruženju dežurnih Facebook ripaša s nadom da se ovakve katastrofe neće ponavljati.

Koliki su razmjeri štete koju je prouzročila višesatna nemogućnost objavljivanja statusa, tek ostaje vidjeti. „Poput preživjelih u apokaliptičnim filmovima koji su nakon katastrofalnog potresa sramežljivo izašli iz podruma,  tek provjeravamo newsfeedove i pokušavamo detektirati razmjere štete“ govori nam Grgo Topalović, fejsbukolog iz Đurđevca kojemu se danas ručak potpuno ohladio dok je uzalud pokušavao sliku objeda postaviti na Facebook.

Sav razmjer katastrofe izazvane nemogućnošću pisanja svojih statusa i lajkanja tuđih prikazuje ova slika djevojke koja je iz očaja i dosade počela čitati pravu pravcatu knjigu.
Sav razmjer katastrofe izazvane nemogućnošću pisanja svojih statusa i lajkanja tuđih prikazuje ova slika djevojke koja je iz očaja i dosade počela čitati pravu pravcatu knjigu.

Grgina priča samo je kap u moru tragičnih svjedočanstava višesatnoj nemogućnosti lajkanja i objavljivanja statusa. Ispovijest Marije K., šesnaestogodišnje tinejdžerke iz Solina, posebno je teška. Marija je naime naišla na sliku siromašnog čovjeka koji spava pokriven novinama na klupi ispod koje je pisalo „ovo neće lajkati samo onaj bez srca“. „Takva sam ja, osjećajna i svima bih pomogla“ govori nam Marija dok nehotično pogledava u svoj novi iPhone. „Kad sam vidjela tog jadnog čovjeka umalo sam se rasplakala. Odmah sam krenula prema lajku, stisnula, ali…“ hroptavim glasom i sa suzama u očima ova djevojka se trudi rečenicu dovesti do kraja, ali ne može. Glas joj je blokirao kao i Facebook statusi danas. Marija je cijelo popodne bila na iglama je li loša osoba i hoće li, zbog lajka koji se nije primio, gorjeti u paklu, a da ironija bude veća, svoju depresiju nije mogla podijeliti jer nisu radili niti statusi.

Ovakvih priča zaista ima mnogo. Vrijeme će pokazati koliko je ručaka danas pojedeno, a da nisu završili na Facebooku, koliko je dolara iz akcija 1like=1dolar koji nikada neće vidjeti Afriku, koliko je kava na suncu popijeno sa prijateljima koje su ostale bez check in-a…

Posebno zabrinjavajuća situacija je ona iz splitske gimnazije Marko Marulić gdje su učiteljice prijavile čudno ponašanje većine učenika. Oni su, naime, gotovo cijeli dan slušali što profesori predaju. Naravno, iako isprva nikome nije bilo jasno o čemu je riječ, na kraju se pokazalo da zbog nemogućnosti stavljanja statusa „netko u inbox“ i sličnih umotvorina, nisu znali što bi radili pa su onako udosađeni odlučili slušati nastavu.

Razveseli nas klikom:

0 comments