Učiteljici uručena opomena pred otkaz jer ni treći dan od pada temperatura djeci još nije zadala sastav na temu ”Jesen u mom gradu”

Iako se pokušala opravdati činjenicom da zbog ćudljivog vremena čovjek više nije siguran koje je godišnje doba, stručna komisija naposljetku je zaključila da se ipak radi o nemaru. ”Teško je za vjerovati da netko nije primijetio žuto lišće razasuto po pločniku, ogoljena stabla i ptice koje odlaze na jug” stoji u obrazloženju opomene pred otkaz.

Sve do jučer najveća sramota u povijesti škole bila je ona kad na Dan kruha 2003. godine nitko od djece nije donio pogaču u obliku križa ili hrvatskog grba
Sve do jučer najveća sramota u povijesti škole bila je ona kad na Dan kruha 2003. godine nitko od djece nije donio pogaču u obliku križa ili hrvatskog grba

ŠESTANOVAC – Slučaj nezabilježen u novijoj povijesti seoskog školstva potresao je jučer maleno mjesto Šestanovac u Dalmatinskoj zagori. Ne, ne radi se o tome da prvi školski sat nije počeo molitvom i javnim prozivanjem djece koja nisu bila na svetoj misi, već o nečemu mnogo gorem. Prema informacijama koje nam je potvrdio ravnatelj škole OŠ ”fra Karlo Balić” učiteljica Mara Mikas na radnom mjestu provela je više od 2 mjeseca bez da je djeci zadala pisanje sastava na temu ”Jesen u mom kraju”.

”Ne vidim čemu tolika halabuka. Razapeli su me kao da, u najmanju ruku, nisam djeci nametala svoje političke i vjerske stavove ili satove engleskog otpočinjala molitvom za domovinu. Neću reći da nisam kriva. Tema ”Jesen u mom kraju” uistinu nije bila jedna od ponuđenih tema za zadaćnicu i treba priznati da je to neku djecu dovelo u opasnost da počnu razmišljati svojom glavom ili čak da napišu nešto maštovito, van šablone ili, ne dao Bog, zanimljivo za čitati. Grešku sam uočila i jučer su svi sedmogodišnjaci i osmogodišnjaci kojima predajem čitav dan morali crtati krizanteme i pisati sastave o svom odnosu s preminulom rodbinom, što je sasvim primjereno njihovoj dobi” u svoju obranu rekla je učiteljica Mara.

No, komisija na čelu s ravnateljem Mikulićem ipak je Mari odlučila uručiti opomenu pred otkaz.

”Ovo nije bio njen prvi eksces i nismo imali izbora. Prije četiri godine rutinskom inspekcijom ustvrdili smo da učiteljica iznad ploče nije istakla drveni križ, a nedugo nakon toga neki roditelji su se žalili kako je neposlušnu djecu prestala kažnjavati šibom pa onda ni kod kuće ne bi slušali što im se kaže” izjavio je ravnatelj Mikulić koji nam nije stigao reći ništa o konkretnim sankcijama učiteljici jer je požurio na blagoslov novootvorene ceste koja ne vodi nigdje, ali su je morali napraviti kako bi i Gojko Šušak dobio svoju ulicu u selu.

Razveseli nas klikom:

0 comments