Nakon što ga je otac upitao da mu objasni što točno znači da web stranice koriste kolačiće, mladić odabrao bezbolniji način za umrijeti i bacio se s mosta

Nažalost, skok s mosta je preživio i sutra kada izađe iz bolnice ipak će morati obaviti razgovor mučniji i od onog kad je na Božić 1998. ocu priznao da je vegetarijanac.

ZADAR – Josip Ranković bio je sasvim običan student zagrebačkog FER-a. Nelijep, loše građen i skriven od očiju javnosti. Sve do jučer kada su vijest o ovom mladiću objavili svi relevantni svjetski mediji. On je, naime, umalo postao prvi čovjek u povijesti koji je smrtno stradao pri pokušaju premošćivanja generacijskog jaza.

Odlukom Hrvatske agencije za istinito informiranje portali su bili prisiljeni korisnike obavijestiti o tome da pohranjuju kolačiće, a odlukom iste agencije od sljedećeg tjedna javnost će upoznati i s činjenicom da je 98% sadržaja kojeg objave prepisano.
Odlukom Hrvatske agencije za istinito informiranje portali su bili prisiljeni korisnike obavijestiti o tome da pohranjuju kolačiće, a odlukom iste agencije od sljedećeg tjedna javnost će upoznati i s činjenicom da je 98% sadržaja kojeg objave prepisano.

”Sličnih slučajeva bilo je i ranije, ali nikad ovako ozbiljnih. Primjerice, poznat je slučaj jedne djevojke iz Alabame koja je provela čitavo popodne s bakom koja je po prvi puta pričala s rodbinom iz Rotterdama putem Skypea. Naravno, tu je i čuveni slučaj Josipa Mrkonjića kojeg je tim psihijatara iz New Yorka 8 sati spašavao nakon što je djedu putem telefona pokušao objasniti kako pronaći tv kanale na digitalnom receiveru. U novije vrijeme pamtimo i iskustvo blisko smrti izvjesnog Tome Sivonjića čijem je ocu, dok je preko streama gledao utakmicu Barcelona-Real, iskočila pop-up reklama. No, čini mi se da niti jedan od ovih slučajeva nije usporediv s onim Josipa Rankovića” izjavio je za Sprdex Radimir Selak iz Službe za spašavanje i prevenciju međugeneracijskih razgovora o temama koje se tiču povijesti, tehnologije ili aktualnih zbivanja (SSPMRTKTPTAZ).

Iako je u početku odbio svaku pomisao da o ovom nesretnom slučaju razgovara s medijima, kao svaki pravi geek Josip se smekšao kada je čuo da dolazimo sa Sprdexa.

”Ha-ha, mi sa odsjeka za integralno djevičanstvo se uvijek oraspoložimo kad se sjetimo da postoji netko nebitniji i od nas. Hajde, dat ću izjavu za Sprdex” otpočeo je priču Josip.

”Nema se tu što puno za reći. Otac je surfajući internetom na jednom portalu naletio na pitanje slaže li se s time da se u njegovom browseru čuvaju kolačići. Pročitajte ovu rečenicu još jednom i zapitajte se kako zvuči nekome tko se s tehnologijom posljednji put susreo kad je 93′ punio cijev minobacača na polju kraj Borova Sela. Ja sam krajičkom oka uočio da se premišlja što pritisnuti, a onda sam vidio da strelicom miša kreće prema ”saznaj više” opciji. Vikao sam: ”Neeeeee”, ali dok sam stigao do kompjutera on je već bio na wikipedijinoj stranici o cookiesima. I to na engleskom jeziku. Sramota me reći koje mu je bilo prvo pitanje vezano za kolačiće, a onda se u razgovor uključila i moja majka. Shvatio sam da ima i lijepših načina za umrijeti i otišao se baciti s mosta” kaže Josip koji je pad preživio, a ostaje za vidjeti što će se dogoditi sljedećeg petka kad njegovoj baki Zorki stiže novi tlakomjer.

Razveseli nas klikom:

0 comments