Thompson nakon predavanja u osnovnoj školi: Još nikada nisam nastupao pred ovako obrazovanom publikom

Najpoznatiji hrvatski domoljub Marko Perković Thompson jučer je u katoličkoj osnovnoj školi u Šibeniku sudjelovao na vjerskoj tribini za mlade. Tamo je učenike sedmih i osmih razreda upoznavao sa svojim religijskim i patriotskim stavovima, a na kraju je održao i radionicu gdje je učenicima pokazao neke važne smjernice za uspješan život u Hrvatskoj, kao što su izbjegavanje plaćanja poreza, licemjerje i bogaćenje na lažnom domoljublju, pri čemu su mu pomogli i najveći stručnjaci za ove metode, predstavnici Crkve.

Kako to obično biva kada se Thompson pojavi pred ljudima bez završenog osnovnog obrazovanja, dvorana je bila ispunjena do posljednjeg mjesta. Budući da je zabranjeno unositi oružje u škole, nisu mu dopustili da ponese svoj poznati mač, ali Thompson je i bez toga bio oduševljen nastupom:

– Atmosfera je bila odlična! Nikada nisam nastupao pred ovako obrazovanom publikom, tako da je ovo bila veća čast meni nego njima. Govorio sam im uglavnom o vjeri i ljubavi prema obitelji i Bogu, ali i o tome kako voljeti svoju domovinu i usput je krasti i ne osjećati se krivim. Mislim da je jako važno za djecu u ovim godinama da počnu gubiti savjest ako misle biti uspješni u Hrvatskoj.

Svoje oduševljenje nastupom nije skrivao niti ravnatelj škole:

– Zadovoljni smo kako je gospodin Marko Perković Thompson prezentirao kvalitete koje bi trebale krasiti svakog pravog Hrvata. Osobito me se dojmio njegovo govor o vjeri u sebe, o tome kako svaki čovjek uz pomoć Boga i neobrazovanog naroda može postati sve što želi – od političara, direktora i predsjednika stranke, pa sve do pjevača s nedostatkom sluha i glazbene naobrazbe.“

Saznali smo da ovo neće biti posljednji Thompsonov nastup u osnovnim školama, već planira i turneju po čitavoj Dalmatinskoj zagori, a planira posjetiti i neke škole u dijaspori, iako je tamo učenicima već dobro usađena ljubav prema domovini i nepoznavanje vlastitog jezika.

Autor: L.M.

Razveseli nas klikom:

0 comments

Piše: