Vlada smislila kako se riješiti bivšeg predsjednika Mesića: Šaljemo biskupa Košića da mu blagoslovi ured

Nakon burne rasprave u Saboru i neshvatljive odluke vladajućih da se Stjepanu Mesiću smanje sredstva za funkcioniranje njegovog Ureda, u javnosti ne prestaju rasprave o opravdanosti ove odluke aktualne vlasti.

Podsjetimo, bivši predsjednik nakon prestanka mandata zadržao je pravo na funkcioniranje Ureda bivšeg predsjednika, jednog od najvažnijih vanjskopolitičkih tijela u modernoj Hrvatskoj.

- U nas ne moraš biti doživotni predsjednik, nego možeš postati i bivši. I još ti daju da zadržiš ured - Ma sereš
– U nas ne moraš biti doživotni predsjednik, nego možeš postati i bivši. I još ti daju da zadržiš ured
– Ma sereš

–  U ovih 6 godina otkako sam na čelu Ureda bivšeg predsjednika moj doprinos Hrvatskoj je nemjerljiv. Baš nekidan sam s bivšim predsjednikom Coca-cole dogovorio ništa, a planiram i vrlo koristan posjet bivšoj sovjetskoj ekonomiji. O korisnosti razgovora s bivšim predsjednikom Đibutija i Severininim bivšim da i ne govorim – nabrajao je Mesić za Sprdex brojne aktivnosti kojima je u proteklih 6 godina, više doslovno nego simbolički, zadužio naciju.

Odmah nakon najave ukidanja sredstava u obranu bivšeg predsjednika stali su fosili, amebe, dinosauri i brojni drugi Mesićevi suvremenici, no, kako saznajemo, aktualna Vlada ostaje odlučna u svom naumu.

– Mesiću ćemo ukinuti Ured, ali bez brige. Nakon 2 mjeseca HDZ-a već smo se vratili u 10 godina unatrag. Dajte nam još pola godine i eto nas u devedesetima pa ćemo samo Ured bivšeg predsjednika Mesića preimenovati u Ured aktualnog predsjednika Mesića – izjavio je za Sprdex jedan visokopozicionirani član Domoljubne koalicije koji je priznao kako će Stipu biti teško izbaciti iz ureda.

– Za fotelju je srastao još 2003. godine, a pripadnici GSS-a tri dana su ga bezuspješno pokušavali locirati između obrva. Ipak, smislili smo način da ga se riješimo. U petak će mu ured blagosloviti biskup Košić, očekujemo ga vani do podne – samovjereno je rekao naš izvor.

Autorice: Povljana girls

Razveseli nas klikom:

0 comments

Piše: