Crkva moli oprost nakon priznanja da je don Nedjeljko pedofil: ”Sve smo pokušali, ali dokazi su jednostavno bili prečvrsti”

”Don Nedjeljko je zločine počinio 1983. godine, a već 2014. za svoja nedjela osuđen je na čak 40 Očenaša i 20 Zdravomarija, mogli smo ga kazniti i blaže, ali htjeli smo poslati poruku ostalima” izjavio je za Sprdex jedan crkveni dužnosnik.

Don Nedjeljko Ivanov, rane godine
Don Nedjeljko Ivanov, rane godine

ZADAR – Hrvatska može odahnuti! Visoki crkveni sud nakon samo dvije godine vijećanja odlučio je zadarskog župnika don Nedjeljka Ivanova proglasiti krivim za pedofiliju. Prvi je to slučaj svećenika optuženog za pedofiliju i lijepo je vidjeti da su crkveni dužnosnici konačno uvidjeli važnost hitnog rješavanja ovog problema.

”Da, nije to proglašavanje nekog svetim ili neki takav bitan događaj, ali svejedno smo odlučili hitno ispitati ovaj slučaj. Čim smo zaprimili dojavu poslali smo glasnika na konju u Vatikan, a nakon samo 8 mjeseci golub nam je donio odgovor da je otvorena istraga. Mi smo se godinama borili protiv ovih i sličnih zala, ali Sotona je jak. Ne mogu niti nabrojati koliko smo puta don Nedjeljka brutalno kažnjavali premještanjem u drugu župu gdje su milodari po obitelji manji od 1.000kn. Ali on bi samo nastavljao po starom. Naposljetku je dokaza bilo toliko da smo morali popustiti. Nije nam se to desilo još od onog puta kad smo inzistirali da je Zemlja ravna” uobičajeno pun suosjećanja i brige za žrtve bio je jedan od čelnih ljudi Zadarske nadbiskupije koji je za kraj dodao:

”Sad nam ne preostaje ništa nego da naše vjernike zamolimo za oprost. Nažalost, don Nedjel(jk)u je presudila vatikanska Kongregacija za nauk vjere. Pokušali smo s našom standardnom praksom, ali s dva kila zlata oni ne bi otišli u pekaru, kamoli mijenjali presudu.  Nisu to suci Županijskih sudova u Hrvatskoj”.

Razveseli nas klikom:

0 comments