OTKRIVAMO RAZLOG MARATONSKE SJEDNICE: Ni nakon 9 sati sastanka Glavnog odbora nisu pronađena dva SDP-ovca koji međusobno razgovaraju

Nešto prije 17 sati na putu prema WC-u došlo je do slučajnog susreta dvojice članova SDP-a koji nisu u svađi, no onda je netko potegao pitanje Sammirovog poziva u reprezentaciju…

ZAGREB – Više od 100 članova Glavnog odbora SDP-a u subotu oko 10:30 ujutro zaputilo se prema zgradi središnjice na Iblerovom trgu. Suprotstavljene frakcije članova vladajuće stranke osiguravalo je oko 900 policajaca, a nešto iza 11 sati zagrebačkim kolegama pridružilo se i 600 policajaca koji su u Splitu trebali osiguravati manje rizičan događaj – gay paradu.

Nakon što su zaštitari sudionicima sastanka oduzeli boce, kovanice i upaljače, SDP-ovci su nahrupili u veliku dvoranu gdje su posvađane frakcije bile odijeljene željeznim ogradama. Sastanak Glavnog odbora službeno je počeo u 10:30 ujutro pozdravnim govorom premijera Milanovića nakon kojeg su novinari morali napustiti dvoranu kako bi okupljeni SDP-ovci počeli s dogovorima oko točki dnevnog reda.

Naravno, zabrana pristupa dvorani nije se odnosila na Sprdexove novinare koji su toliko smiješni da su svi bili uvjereni kako su ministri ili barem članovi užeg kabineta Vlade.

– Čekaj malo, pa novinari su napustili dvoranu. Kako ćemo sada međusobno komunicirati? – zapitao se premijer Milanović koji je pogledom tražio dvojicu SDP-ovaca s kojima razgovara, ali je zaboravio da je prošlog tjedna i njih izbacio iz stranke.

Na njegovo pitanje u dvorani je zavladao muk. Naime, nakon premijerovog govora, prema dnevnom redu, trebala je uslijediti kratka rasprava o točnom vremenu stanke za ručak. Raspravu je otpočeo Zlatko Komadina prijedlogom da ručak bude u 13 sati, a odgovor na njegov prijedlog očekujemo u sutrašnjem Jutarnjem listu.

 

Razveseli nas klikom:

0 comments