Bullying u školi: Dečku se školski kolege rugaju jer su mu roditelji iz Omiša

„Prekinula sam dugogodišnju vezu jer se roditelji nisu mogli pomiriti s činjenicom da bih se udala za nekoga iz Omiša“, prepričava Ana koja je, kaže, sada sretna s novim dečkom Jovanom.

Zaista ne znam više što napraviti- hrapavim glasom govori nam Ana Mimica, Zagrepčanka čije dijete je žrtva bullyinga u školskim klupama. –Prebacili smo ga u drugu školu, ali provokacije su se nastavile – dodaje otac, Petar Mimica, Omišanin sa zagrebačkom adresom.

Iako se nisu obukli, mnogobrojni Omišani jučer su sudjelovali u pokladnoj povorci na kojoj je spaljen novinar jer je pisao o aferama lokalnog HDZ-a
Iako se nisu obukli, ovi Omišani jučer su sudjelovali u pokladnoj povorci na kojoj je spaljen novinar jer je pisao o aferama lokalnog HDZ-a

Marko (12), naime, već godinama trpi uvrede kolega iz klupe. – Nekad je to zbog njegove težine, nekad jer jedini nema iPhone u razredu. Ipak, ovo danas posebno je grozno – prepričava majka koja je ostala u šoku kad joj je sin rekao da mu se kolege rugaju jer su mu roditelji iz Omiša.

Omiš, gradić na ušću Cetine, zadnjih mjeseci non stop je po medijima zbog lokalnog HDZ-a zbog kojeg pojam kleptomanija prima sasvim novu dimenziju, a čak je i Marina Lovrić Merzel jednom prilikom navodno prokomentirala da su joj u potrošnji proračunskog novca uzor upravo omiški HDZ-ovci.

– Dobro, nismo se stidjeli što smo iz Omiša, ali bogami se nismo ni hvalili okolo. Prošli tjedan kada je bio onaj skup HDZ-a gdje se pozivalo da oponente treba bacati po jamama, supruga i ja uzeli smo dan bolovanja, samo da nam se ne rugaju na poslu. Nažalost, bolovanje nismo uspjeli uzeti nakon sramotnog jučerašnjeg maskenbala – prepričavaju roditelji koji ni u ludilu nisu mislili da će im zbog njihova podrijetla patiti dijete.

Marko je, naime, sav uplakan jučer došao kući jer su mu se druga djeca rugala da je iz Omiša. –  Za ne faliti, Marko je na školskom maskenbalu bio gusar, imao je onaj povez s mrtvačkom glavom, a djeca k’o djeca, pitaju zašto se obukao u četnika – prepričava nesretna žena koja je tri sata potresenom sinu objašnjavala da nisu svi ljudi u Omišu totalni idioti.

Ovakvih problema, kako saznajemo s terena, u zadnje je vrijeme sve više. – Student sam iz Omiša i više sam umoran od objašnjavanja ljudima zašto je Omiš zapeo u desetom stoljeću, pa kad me pitaju kažem da sam iz Zagvozda, Zmijavaca ili nekog drugog naprednijeg mjesta – priča nam jedan mladić koji je, jasno, želio ostati anoniman te dodaje da su mu kolege s faksa otkazali dolazak na ljeto zbog straha od domorodaca.

Razveseli nas klikom:

0 comments