Nakon australskih Hrvata, premijer Milanović posjetio i naprednija maorska plemena

U susretu s maorskim plemenima premijer Milanović porazgovarao je s lokalnim maorskim poglavicom. „Kao izabrani predstavnik mojih sunarodnjaka smatram da treba biti brižan i velik prema onima koji u svom razvoju kao društvo i država nisu uspjeli“ rekao je Ganche Che Pa, maorski poglavica ispisavši simbolični ček od 10 000 dolara hrvatskom premijeru.

NOVI ZELAND – Hrvatski premijer Zoran Milanović u službenom je posjetu Novom Zelandu. Broj nezaposlenih raste brže od broja optužnica protiv Linićevih prijatelja, ali premijer je ovoga puta ispravno posložio prioritete i otputovao u 3,000 kilometara udaljen Novi Zeland kako bi potpisao sporazum o razmjeni studenata. Takva krucijalna stvar ipak nije vođenje države ili neka druga sitnica pa da se prepušta suradnicima.

Maorski domoroci toliko su uvjerljivo glumili australske Hrvate da su pokupili i njihov primitivni oblik humora. Bacivši premijeru 10 dolara za smanjenje državnog deficita, jedan Maorski ratnik odglumio je zvuk prdca dok se ovaj saginjao i do suza nasmijao prisutne
Maorski domoroci toliko su uvjerljivo glumili australske Hrvate da su pokupili i njihov primitivni oblik humora. Bacivši premijeru 10 dolara za smanjenje državnog deficita, jedan maorski ratnik odglumio je zvuk prdca dok se ovaj saginjao i do suza nasmijao prisutne

Kao što vjerojatno znate, prije Novog Zelanda premijer je odradio turneju po Australiji gdje se susreo s jednim od najzaostalijih svjetskih plemena – australskim Hrvatima. Ovo pleme više od jednog stoljeća uspješno odolijeva utjecajima civilizacije, a, osim primitivnog pisma i govora, svjetske znanstvenike oduševljava i njihovo primitivno razmišljanje.

”Iznimno mi je drago vidjeti da ovdašnja Vlada razumije potrebe ugroženih skupina kao što su australski Hrvati. Iznimno je važno očuvati njihovo prirodno okruženje i omogućiti im život slobodan od štetnih utjecaja knjiga, učenja, obrazovanja ili racionalnog razmišljanja koji sve češće prijete njihovom načinu životu” izjavio je prije leta na Novi Zeland premijer.

Po dolasku na Sjeverni otok premijera su dočekali maorski domoroci koji su isplaženim jezicima, štapovima i neartikuliranim glasanjem oponašali manje napredna plemena australskih Hrvata te svojim performansom dobro nasmijali sve prisutne. U popodnevnim satima prema lokalnom vremenu premijer bi se trebao sastati s maorskim šamanom koji se već raspitivao o biljkama i drogama na kojima je bio autor Plana 21 dok ga je pisao.

 

Razveseli nas klikom:

0 comments