Petokraka na zgradi središnjice HDZ-ovca vratila u lijepu mladost

Petokraka je uklonjena nakon samo par sati, a iz HDZ-a tvrde da su oni na vlasti ovim bi događajem pokrenuli gospodarstvo jer ovakvu petokraku treba prebojati barem pedesetak puta.

Tužna je i dirljiva priča jednog HDZ-ovca kojeg je nedjeljna sentimentalnost mogla stajati političke karijere. U ekskluzivnom intervjuu ovaj HDZ-ovac, koji je naravno želio ostati anoniman, priznao nam je kako je jutros, kad je došao u središnjicu, umalo ostao bez svega što je gradio zadnjih dvadesetak godina.

Vodstvo HDZ-a na slici iz 1975 godine.
Vodstvo HDZ-a na slici iz 1975 godine.

– Jučer sam bio u rodnom selu na proslavi sveca zaštitnika pa se, znate kako to ide, malo popilo. Jutros sam se morao ranije ustati i otići u središnjicu zbog tradicionalnog nedjeljnog spaljivanja kompromitirajućih dokaza – počinje priču HDZ-ovac koji je onako mamuran, kaže, razmišljao o mladosti i svemu što je nekad mogao ukrasti, ali iz nekog razloga nije.

– I mislim ja tako, vrate se uspomene znate, kad dolazim pred središnjicu, a tamo na ulazu ogromna zvijezda petokraka – priča nam (ne)sretnik kako je umalo odao sve što već godinama uspješno skriva.

– Kunem Vam se svim svecima i zlatnim zvonima na crkvi svetog Ciprijana od Krivodola koja sam osobno iz državnog proračuna financirao, na trenutak sam pomislio kako sam u mrskoj tamnici hrvatskog bića, Jugoslaviji. Čak sam i portira na ulazu pozdravio sa „Zdravo druže!“, ali kasnije sam mu se kunio da sam rekao „Gdje je Ruže?“, tobož misleći na Tomašićku – otvara nam se ovaj HDZ-ovac koji je, uz sve nagovaranje, želio ostati anoniman. Kaže, ime mu se zadnjih mjeseci često provlači kroz novine zbog afera, ali to nam je smanjilo izbor na samo stotinjak tisuća HDZ-ovaca.

Nama se javio ne, kaže, zbog vlastitog interesa, nego da upozori stranačke kolege da dvaput razmisle kad vide neki grb ili simbol kako će reagirati, jer, priznaje, često se mijenjaju strane i države pa je „zajebano sve to pohvatati i ostati u vrhu politike“.

Razveseli nas klikom:

0 comments