Kim Jong Un oduševljen glumljenjem demokracije na izboru za predsjednika Hrvatskog nogometnog saveza

U ime dobrih odnosa između ove nedemokratske tvorevine i Sjeverne Koreje, već idućeg tjedna bi na pašnjake HNL-a trebalo doći izaslanstvo Sjeverne Koreje pogledati utakmicu jednog od Dinama, ali su zamolili hrvatske domaćine da im ne kažu rezultat unaprijed.

PJONGJANG/RUSANOVA – Vodstvo Hrvatskog nogometnog saveza povodom današnje sjednice na kojoj je za predsjednika jednoglasno odabran Mam… ovaj Šuker primilo je brzojav iz Pjongjanga u kojemu stoji kako Veliki Vođa čestita novom/starom vodstvu HNS-a, te kako mu je „drago kada vidi da tekovine demokracije ustanovljene posljednjih desetljeća u Sjevernoj Koreji žive i u dalekoj Hrvatskoj“.

Dođe li do sastanka najnedemogratičnijeg sustava na svijetu i vodstva Sjeverne Koreje, moglo bi doći do razmjene ideja: HNS-ovce zanima kako privuči ljude na stadion, dok bi Sjevernokoreanci trebali pokupiti važna iskustva kako nogometno prvenstvo učiniti nezanimljivim i prije nego počne.
Dođe li do sastanka između najnedemokratičnijeg diktatorskog sustava na svijetu i vodstva Sjeverne Koreje, moglo bi doći do razmjene ideja: HNS-ovce zanima kako privuči ljude na stadion, dok bi Sjevernokoreanci od Davora Šukera trebali pokupiti važna iskustva o tome koliko se zapravo može savinuti čovjekova kičma prije nego što pukne

Podsjetimo, na današnjoj skupštini HNS-a Davor Šuker je jednoglasno izabran za novog/starog predsjednika, a skupština je bila toliko nenapeta, namještena i predvidljiva da je mnoge podsjetila na utakmice Hrvatske nogometne lige.

Ipak, malo je reći da je netko očekivao priznanje iz zemlje koja je glumljenje demokracije dovela do savršenstva.

– Zaista ovo nismo očekivali. Zdravko je prošli tjedan na sjednici Dinama, Lokomotive ili reprezentacije, ne sjećam se točno čega, pitao što radimo u ponedjeljak priznavši da nema što raditi jer mu je zakazani termin u zubara propao jer se zubar razbolio. Pošto su nam svima molo dosadile presice zbog dvojbenih sudačkih kriterija i hranjenje po restoranima, na brzinu smo odlučili sazvati skupštinu na kojoj ćemo kao birati novo vodstvo HNS-a – objašnjava Damir Vrbanović kako im je uopće palo napamet nešto tako besmisleno i prozirno kao što su izbori u HNS-u

Davor Šuker pucao je od zadovoljstva. Drago mu je, kaže, jer mu je više dosta da mu po restoranima Zdravko stalno govori što mu je dobro pojesti. Ovdje je, kaže, švedski stol pa uzme od svega po malo kad Zdravko ne gleda. Ipak, priznaje, ni sam nije očekivao ovakvu počast iz Pjongjanga.

U kuloarima se već priča da bi u susret svjetskom prvenstvu Hrvatska mogla odigrati prijateljsku utakmicu sa Sjevernom Korejom. HNS-u, poznato je, fali novca za novi kamp, a Sjevernoj Koreji odgovara utakmica jer će se napokon moći iskreno zgražati da igraju protiv reprezentacije čije vodstvo nije niti malo demokratično, dok će u propagandnom filmu prvi put bez laganja Sjevernokorejcima pokazati da ima zemlja gdje ljudi lošije žive.

Razveseli nas klikom:

0 comments