Nađeni novi dokazi: Nakon otkrića da je sa svim susjedima imao sudski spor, sve izvjesnije da je Isus zaista bio Hrvat

Iako su stručnjaci 99% sigurni da je Isus bio Hrvat, još uvijek ih zabrinjava činjenica što ga, za razliku od svih drugih značajnih Hrvata, ne svojataju Srbi te ćemo konačnu potvrdu dobiti tek nakon reakcije eksperata s krive strane Dunava.

HRVATSKA – Iako se već godinama šuška da je Isus Krist bio Hrvat, do sada su to bile mahom špekulacije. Naime, profesionalnim tragačima za hrvatskim korijenima do sada je znatnu poteškoću predstavljala činjenica što u vrijeme Isusova života Hrvati nisu postojali, pa je teško zamisliti da bi netko bio pripadnik naroda koji ne postoji.

Istina je da Hrvati krpaju kraj s krajem, ali s dvije ribe nahraniti pet tisuća ljudi mogu samo najiznimniji Hrvati.
Na naše pitanje kako komentiraju činjenicu da je nosio haljinu i stalno bio okružen dvanaestoricom momaka nitko s Instituta nije želio odgovoriti

„Istina, to je bio popriličan problem. Podsjetilo me je to na situaciju s Markom Polom za kojeg neki i danas sumnjaju da je bio Hrvat iako na Korčuli danas postoji čovjek koji se preziva Bolo što je skoro kao Polo“, kaže Tvrtko Polić iz Instituta za traženje hrvatskog podrijetla poznatih i slavnih.

Teorija o Isusovom hrvatstvu mogla bi se pokazati potpuno pogođenom nakon novih otkrića izraleskih povjesničara iz doba Isusova života. Oni su, naime, u naslagama blata, mulja i kompleksa malih naroda iskopali nove dokumente o ranijim godinama Isusova života. Tako je otkriveno da je Isus sa svih pet susjeda bio u višegodišnjem sudskom sporu što je obrazac ponašanja kakvog ima i velik broj Hrvata. „Sa Jošuom je bio na sporu jer je tvrdio da Jošuin šipak prelazi u njegov vrt, Manuela je tužio jer je tvrdio da mu je prekrio sunce kad je digao kat kuće za svoje sinove. S dvojicom je, naravno, bio u sporu zbog parkirnog mjesta za kočije, scenarij dobro poznat svakom hrvatskom iznajmljivaču apartmana“, fascinantne podatke tumači Neven Budak, povjesničar sa Filozofskog fakulteta.

Još jedan dokaz u prilog Isusovu hrvatstvu je i činjenica što je u svojim dvadesetim u Betlehemu pokrenuo i ugostiteljski obrt maštovitog naziva ”Krist”. Iz podataka je vidljivo da je objektu baštu proširio za više nego duplo, a nije zanemariva ni činjenica što je skinuo  blokadu sa zvučnika i prijavio konkurenciju farizejima zbog istog prekršaja.

Ipak, sve ovo još nije definivnivan dokaz da je Isus zaista bio Hrvat. „Svi dokazi su za sada na našoj strani. Ipak, sve je još otvoreno. U svakom slučaju naši povjesničari već su na putu za Izrael gdje će pokušati pronaći dokaz o bespravnoj gradnji barem jednog kata ili uparivanju trenerke i cipela što će definitivno biti potvrda naših teza“, uvjeren je Josip Bozanić.

Razveseli nas klikom:

0 comments