Hrvatska ispala s još jednog velikog natjecanja jer izbornik nije slušao tebe

Dobra vijest je da čelnici HNS-a neće još dugo moći ignorirati tvoja nepogrešiva predviđanja rezultata i taktika dva dana nakon utakmice.

HRVATSKA – Kao što već čitav svijet zna, hrvatska nogometna reprezentacija pregažena je od Meksika u odlučujućoj utakmici grupne faze Svjetskog prvenstva u Brazilu. Istrošilo se nekoliko hektolitara tinte na analizu obračuna u Recifeu, a najveća sportska pera danima će još razglabati o uzrocima poraza. No, malo tko je primijetio da si, već šesnaestu godinu zaredom, najbolju i najtočniju analizu utakmice ponudio ti.

Gotovo je nevjerojatno koliki ignoranti čelnici HNS-a i razni hrvatski izbornici mogu biti prema čovjeku koji već gotovo dva desetljeća s takvom jedostavnošću secira protivnike, pravovremeno zaziva izmjene te upozorava na taktičke zamke formacije u kojoj hrvatska igra i to samo nekoliko sati nakon posljednjeg sučevog zvižduka.

Podsjetimo, sve je počelo još davne 1998. godine kada si nakon poraza od Francuske briljantno primijetio kako je Prosinečki trebao u igru barem 15 minuta ranije, nastavilo se fantastičnim upozorenjem da je najvažnije biti koncentriran u završnici nakon poraza od Turske 2008. godine dok je čitava priča kulminirala upravo na Svjetskom prvenstvu u Brazilu gdje si znalački, pred punim kafićem,  upozorio Kovača da Pranjić ne može na lijevi bok nakon utakmice protiv Kameruna.

Kada će izbornici i Hrvatski nogometni savez konačno progledati i početi uvažavati savjete koje daješ nakon utakmica još uvijek nije poznato, ali znaj da je upravo ovo Svjetsko prvenstvo mnogima otvorilo oči.

Razveseli nas klikom:

0 comments