ČUDO U DALMACIJI: Turist tvrdi da mu se ukazalo sunce

Na mjesto ukazanja od ranog jutra pristižu kolone hodočasnika, a mnoge je ovaj slučaj podsjetio na nikada dokazano čudo u Makarskoj kada je, navodno, Čeh, umjesto u kombinaciji sa čarapama, šlape nosio na bosu nogu.

– Bio je to dan kao i svaki drugi na mom odmoru u Hrvatsku. Ujutro smo počeli s proljećem, nešto prije 11 stigla je jesen, a oko 16 sati krenule su i prve pijavice. Meni je malo dozlogrdilo što sam u ovih 10 dana u Hrvatskoj od Dalmacije vidio zidove od apartmana te sam rekao ženi da odjene bikini i da idemo na plažu. “Ali kraj je sedmog mjeseca, jamačno si poludio!” odgovorila mi je ona, no nisam se previše obazirao. Spremio sam stvari za plažu, kišobran, gromobran i kremu za pojačavanje UV zraka te izletio iz kuće – počinje svoju nevjerojatnu priču Poljak Radek Strechil koji tvrdi da mu se u ponedjeljak popodne u Dalmaciji ukazalo sunce usprkos činjenici što je srpanj.

– Vozio sam prema obližnjoj plaži kad sam primijetio da se vozila iz suprotnog smjera čudno ponašaju. Nitko nije imao upaljene brisače, a kunem se da je jedan od vozača imao i malčice odškrinut prozor. A onda sam na ruci osjetio nekakvu čudnu toplinu, pogledao sam u zrak i između dvije pijavice ugledao sam svijetleće sunce. Bilo je prekrasno, kao da sam na ljetovanju, a ne u Hrvatskoj – kaže Radek koji je o ukazanju odmah obavijestio djelatnike Hidrometeorološkog zavoda.

Sa Zavoda su nam potvrdili kako su zaprimili dojavu, ali pozivaju na oprez. Prošlog su tjedna, naime, zaprimili dojavu da je sunce viđeno kod otoka Pašmana, na teren su poslali i interventnu ekipu kojoj se nakon grmljavinskog nevremena gubi svaki trag.

Razveseli nas klikom:

0 comments