Redatelj filma Oceanovih 14 zbog rezanja troškova umjesto skupih scena krađe snimit će utakmicu Hajduka

“Nekoliko trenutaka sam se mislio. Vidio sam da je bilo kontakta, takve startove nad Hajdukovim igračima morali smo svirati čak i za vrijeme Tuđmana. A onda sam vidio da Maglici ipak nije otpala noga pa sam odlučio ne svirati ništa”, ponosan je sudac Domagoj Ljubičić koji kaže da je ovo najspektakularniji lopovluk u njegovoj dosadašnjoj sudačkoj karijeri.

HOLLYWOOD – Odlične vijesti stižu iz svjetske filmske prijestolnice! Nakon što je Hrvatska odavno postala atraktivna lokacija za snimanje popularne serije Game of Thrones, još jedan holivudski blockbuster trebao bi se snimati u Dalmaciji.

“U prethodna tri filma ljestvicu smo podigli dosta visoko. U svakom nastavku krađe su bile sve spektakularnije i za Oceanovih 14 morali smo snimiti nešto uistinu nevjerojatno. Mislili smo snimiti agenta Hrvatskog telekoma kako 82-godišnjoj starici uvaljuje račun za internet, a onda smo igrom slučaja završili na Poljudu”, uzbuđen je Steven Soderbergh, redatelj popularne trilogije.

Naime, poznatog je redatelja put ove godine nanio u Hrvatsku. Kao svjetsku prijestolnicu krađe, Soderbergh je u Hrvatsku došao prije svega da stekne puno šire znanje o krađi i lopovluku.

“U Hrvatsku smo došli prije svega kako bismo se savjetovali s vodstvom HDZ-a, ali i kako bi proučavali ponašanje konobara na moru dok naplaćuju račune kad osjete da su gosti dovoljno pijani. Na utakmicu Hajduka smo, priznajemo, došli sasvim sluačjno”, priča američki redatelj koji je nakon utakmice jednostavno bio oduševljen onim što je vidio.

Naime, kada u 86 minuti nije dosuđen čisti jedanaesterac za Hajduk, Soderbergh se toliko uzvrpoljio na tribini da mu je ispod guzice ispao list iz Slododne Dalmacije kojim je prekrio stolicu. “Dobro, sudačke greške se dogode. Možda sudac nije bio u dobroj poziciji da vidi da je bio jedanaesterac kao mi s posljednjeg reda tribine. No, onda su mi moji domaćini objasnili da Hajduk nastupa u ligi s 12 klubova od kojih 10 ima istog vlasnika i gdje igrači jednog kluba nastupaju za preostalih 11”, oduševljen je Sodenbergh koji je instatno odlučio da će za idući film, Oceanovih 14, umjesto skupih specijalnih efekata jednostavno snimiti ligašku utakmicu Hajduka, ali uz određene preinake jer se ionako susreću s optužbama da su scene koje snimaju nerealne.

Razveseli nas klikom:

0 comments