Nizozemci sve više za ljetovane biraju Ukrajinu jer je sigurnija od hrvatskih restorana

Osim turista prema Ukrajini ide i sve veći broj stranih investitora koji tvrde da šteta koju gospodarstvu čini rat ipak ima granice, za razliku od gospodarske politike premijera Milanovića.

Sve veći broj Nizozemaca, pokazuju podaci Europskog ureda za turizam, u zadnji čas otkazuje rezervacije u Hrvatskoj, a za novu destinaciju biraju Ukrajinu jer je, tvrde, veća vjerojatnost da iz zemlje izađu čitavi.

“Stanje je posebno eskaliralo ove godine. Turisti su ranije znali da je vjerojatnost da im netko izbuši gume na autu veća od devedeset posto ukoliko auto parkiraju dva centimetra izvan gabarita koje određuju posvađani susjedi. Ipak, ove godine više ni u restoranima nije sigurno, pa ljudima nije preostalo ništa drugo nego da se upute prema sigurnijim lokacijama što Ukrajina svakako jest”, pojašnjava Marc Overmars iz nizozemskog ministarstva vanjskih poslova.

Nizozemci koji su već bili u Ukrajini tvrde da nisu pogriješili. “Bili smo u jednom gradiću na istoku Ukrajine koji je bio pod kontrolom vlade u Kijevu, ali su ga baš pred kraj našeg odmora preuzeli separatisti pa se možemo pohvaliti da smo od puta bili u dvije države. Ali sve je bilo dobro, par uzbuna, koji srušeni avion, ništa strašno. Glavno da smo bez straha mogli pitati zašto nam hrana kasni”, zadovoljan ukrajinskim iskustvom je jedan nizozemski turist.

“Ovdje mi je toliko dobro da sam odlučio ostati”, sigurnošću Ukrajine zadovoljan je jedan Belgijanac koji se pridružio proruskim separatistima, pa dodaje: “godinama sam dolazio u Hrvatsku i obilazio restorane. Živio sam na rubu, pitao zašto mi jelo kasni, tražio da mi se izda račun, pitao o podrijetlu ribe. Srećom, nekako sam uspio preživjeti, ali sam shvatio da je obilaženje restorana u Hrvatskoj preriskantano. Odlučio sam živjeti mirnije i sigurnije pa sam se priključio separatistima u građanskom ratu.

Razveseli nas klikom:

0 comments