Stanovnici Gunje posjetili poplavljena područja u stanu premijera

S druge strane, doznajemo da je na putu iz Slavonije prema Zagrebu nastradao prednji lijevi amortizer na premijerovom autu te bi sutra tokom dana o svojem traumatičnom iskustvu trebao pričati žrtvama potresa u Turskoj.


GUNJA – Hrvatski premijer Zoran Milanović, javljaju domaći mediji, posjetio je danas slavonska sela nastradala u katastrofalnim poplavama prošlog mjeseca. Kako i spada, vođa i prvi čovjek države, u teškim trenucima građanima u nevolji odlučio je pomoći savjetima te vlastitim primjerom pokazati kako čovjek može pobijediti i najveće nedaće.

Naime, elementarna nepogoda koja je tokom svibnja pogodila Slavoniju druga je katastrofalna poplava koja se u samo dvije godine sručila na Hrvatsku. Iako su u samo nekoliko dana uništeni mnogi usjevi, strojevi i kuće od Županje do Slavonskog Broda sitna je to nedaća naspram kataklizme koja je u listopadu prošle godine s lica zemlje izbrisala prostor između drugog WC-a i spavaće sobe u stanu premijera Milanovića.

“Baš sam tražila krov kuće u obližnjem jarku i razmišljala kako je život proklet kad mi se iza leđa prikrao premijer Milanović i počeo pričati o neispravnim instalacijama u svom stanu. Dva sata smo plakali. Čovjek dok gleda svu tu pomrlu stoku, uništene usjeve i radne strojeve zaboravi da su poplave nekima dizale čitave parkete u predsoblju” izjavila je za Sprdex Mirjana Salomon koja se zajedno s 400-injak stanovnika Gunje u kasnim popodnevim satima zaputila prema Zagrebu gdje će ujutro posjetiti poplavom pogođena područja u premijerovom stanu.

“Neki misle da je Slavonija velika, ali očito nikad nisu bili u stanu hrvatskog političara. Tokom jutra planiramo razgledati 600 hektara nastradalih područja između dnevne sobe i kuhinje, dok ćemo popodne razgledati i najteže pogođena područja sjeverno od trećeg WC-a” kaže Mirjana koja će zajedno sa suseljanima organizirati revijalnu vaterpolo utakmicu u svojoj dnevnoj sobi, a sav prihod bit će namijenjen saniranju štete u stanu premijera.

Razveseli nas klikom:

0 comments