Stručnjaci o petom mjestu Hrvatske na listi najglupljih zemalja: “Tek smo peti jer su čelnici HNS-a još u Brazilu”

U rezultate se nažalost nije ubrajala brojna hrvatska dijaspora koja bi sasvim sigurno pridonijela boljem plasmanu Hrvatske da se istraživanje vršilo usred ljeta.

Hrvatska je proglašena statistički petom najglupljom europskom zemljom, ostavivši iza sebe tradicionalno glupe Srbe, Bugare i Rumunje, dok su se ispred Hrvatske našli samo velikani kao što su BIH, Turska, Makedonija i Albanija. Nakon proglašenja odmah su uslijedile reakcije diljem zemlje.

Premijer Milanović na press konferenciji slavodobitno je zaključio: “Ovo je velika zasluga ove Vlade. Od dolaska na vlast vučemo samo krive, a vrlo često i potpuno glupe poteze te smo uvelike pripomogli ovako visokom plasmanu.” Posebno je ponosan, kaže, na činjenicu što je za ministra obrazovanja postavio čovjeka kraj kojeg se Bozanić i Željka Markić čine kao oličje sekularizma.

Ipak, Milanović nije zaboravio ni oporbu dodavši kako ovako visok plasman na tablici najglupljih naroda ne bi bio moguć bez dugogodišnjeg rada HDZ-a.

Pohvale Vladi po prvi put u povijesti dao je vođa oporbe, Tomislav Karamarko, koji je ipak napomenuo da rezultat može biti bolji.

Brojni stručnjaci s kojima smo razgovarali tvrde da ovaj rezultat ne treba čuditi jer Hrvati godinama konstatno zatupljuju. “U Tirani je, evo ima par mjeseci, vlada uvela obavezno osnovnoškolsko obrazovanje što će svakako biti korak nazad, pa već pri idućem istraživanju možemo očekivati pad Albanaca sa čela liste”, rekao nam je Aleksandar Štulhofer s Filozofskog fakulteta.

Mnogo stručnjaka smatra da je ovaj rezultat zapravo plod loše sreće. Naime, Hrvatska bi definitivno zauzela prvo mjesto po gluposti, ali su čelnici HNS-a odlučili ostati još malo u Brazilu te nisu uzeti u istraživanje.

Razveseli nas klikom:

0 comments