Hrvat pokrenuo novi ledeni izazov: “Preživjet ću zimu s 800 kuna mirovine”

Ekstremna verzija ledenog izazova trajat će od listopada do ožujka, a sredstva prikupljena petomjesečnim boravkom u stanu s funkcionalnom četvrtinom jednog radijatora pokretač akcije planira uložiti u vraćanje vlastitih jaja u normalan položaj.

Kao što ste već zasigurno mogli primijetiti, svijet posljednjih nekoliko tjedana trese Ice bucket groznica. Čitava priča postala je viralna početkom osmog mjeseca kada su se prvi američki celebovi protiv amiotrofične lateralne skleroze odlučili boriti polijevanjem ledenom vodom po glavi, a samo dvadeset dana kasnije čak je i HRT objavio vijest o novom viralnom trendu. Kao što to obično biva u Hrvatskoj, u roku od 4 sata čitava zemlja podijelila se u dva tabora, a u petak nešto iza 18 sati iz Državnog hidrokretenološkog zavoda javili su kako rasprava između pro i contra struja vezanih za ledeni izazov prijeti da s prvog mjesta vječnih rasprava svrgne onu o ustašama i partizanima.

I dok su se dežurni Facebook hejteri trudili objasniti kako bi oboljelima od polijevanja hladnom vodom po glavi mnogo korisnija bila novčana donacija, a pomodari smisliti što originalniji način polijevanja vodom, opet kao što to obično biva, netko je odlučio od bezazlenog trenda učiniti ekstremni izazov.

A taj netko odaziva se na ime Siniša Kovač. Siniša je 65-godišnji umirovljenik koji je pametnim ulaganjima u sva 142 mirovinska stupa sebi i svojoj obitelji osigurao čak 808 kuna mirovine.

– Prošli tjedan mi je u posjet stigao osmogodišnji unuk pa sam pola mirovine uložio u t-comov USB stick za internet da mi ne pobjegne drugi dan. Jučer sam se i sam spojio na internet i ostao šokiran kad sam vidio na što se odnosi taj Ledeni izazov. Polijevanje hladnom vodom po glavi usred osmog mjeseca. Pa moja majka je to zvala ljetovanje – zgrožen je 65-godišnji Siniša koji je odlučio pokrenuti vlastitu akciju.

– Hoćete li pravi ledeni izazov? Preživite u prosinac u mom stanu s radijatorom iz bivšeg SSSR-a kojeg ložim plinom iz upaljača – kaže ovaj simpatični umirovljenik koji će tokom svog petomjesečnog performansa čisto iz zabave odraditi i 50 akcija polijevanja hladnom vodom po glavi ili, kako ih u njegovoj obitelji otkad bojler ne radi zovu – tuširanja.

 

Razveseli nas klikom:

0 comments