Milanović zabrinut: “Zbog asteroida koji će u Zemlju udariti 2880. godine nećemo stići do kraja provesti Plan 21”

Hrvatski premijer, Zoran Milanović, danas je pokupio sve svoje ministre po jadranskim plažama i cocktail barovima, te sazvao izvanrednu presicu u Banskim dvorima.

Iako su mnogi mislili da će premijer prezentirati četiri nove fraze na latinskom koje je učio za vrijeme godišnjeg odmora, uskoro se pokazalo da su stvari kud i kamo ozbiljnije.

Naime, zbog neočekivanog otkrića asteroida koji će u zemlju udariti u ožujku 2880. godine cijeli Plan 21 doveden je u pitanje. Milanović priznaje kako Vlada nema spremnu strategiju i paket reformi u slučaju udara nekog svemirskog tijela, a ovo otkriće astronoma, kaže premijer, devastirajuće će utjecati na provedbu Plana 21 koji bi do 2880. godine trebao ostvariti 30% zacrtanih ciljeva.

Ipak, premijer Milanović naglašava kako će sljedećih dana napraviti novu strategiju izvedbe Plana 21, a novinarima je dao naslutiti kako će cijeli Plan biti dodatno ubrzan.

„Ova nepovoljna situacija sa asteroidom ne ostavlja mjesta za kompromise, već od nas traži hitne reakcije. To će se vrlo brzo osjetiti u cijeloj Hrvatskoj. Eto, naprimjer, prema mom planu svojim sam ministrima planirao dati još stotinjak godina za razmišljanje što bi i kako trebalo reformirati, a sada sam prisiljen da već za pedeset godina krenemo s prvim reformama“, ozbiljan je bio premijer Milanović

Prvi će s reformama, neslužbeno saznajemo, krenuti Ministarstvo uprave, a ministar Bauk dobio je naređenje da podhitno smanji broj općina, pa bi već do 2050. godine umjesto dosadašnjih dva milijuna petsto tisuća četristo dvije općine trebali spasti na dva milijuna petsto tisuća i četiri stotine općina.

Kako će se razvijati situacija ostaje za vidjeti, ali više je nego jasno da je Vlada sada u vrlo nepovoljnoj poziciji, a što će prije: asteroid ili reforme, saznat ćemo u sljedećih nekoliko stotina godina.

Razveseli nas klikom:

0 comments